Jasper Smit
Jasper Smit (Foto: Marcel Kollen)

Theaterspoor: feestje in buurthuis Groeneweg

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | Buurtvereniging Groeneweg bestaat 50 jaar dus is er alle reden voor een feestje en heel Uden is welkom. Theaterspoor heeft Jasper Smit uitgenodigd om er een onvergetelijke verjaardag van te maken. Op zondag 29 september komt hij naar Buurthuis Groeneweg met zijn voorstelling 'Straks komt er niemand op mijn feestje'. Voor iedereen van 6 tot 106 jaar.

In april brak hij samen met de kinderen en ouders nog De Eigen Herd af met het programma 'Ik heb een heel vies woord geleerd'. Nu maar kijken of het buurtgebouw van de jarige Groeneweg tegen Jasper Smit bestand is. Liever is het mooi weer. Dan speelt hij in de tuin. Jasper is tot de tanden gewapend met piano, gitaar, tomeloze energie, twintig jaar podiumervaring en een hoofd vol belangrijke liedjes. Belangrijk? Zekerste weten, want of een liedje nou grappig, verdrietig, meezingbaar of geschikt voor een dansje is, er is altijd een dubbele bodem.

Natuurlijk is je grote zus mega-irritant. Maar als je wordt gepest, komt ze wél voor je op. En als het hele huis vol staat met verjaardagsbezoek maar je vindt toch dat niemand op je feestje is gekomen, wie mis je dan? Jasper laat je alle hoeken van je hoofd zien en bij het tweede nummer kun je gewoon al meezingen. Jasper maakt al ruim twintig jaar liedjes voor volwassenen (winnaar Utrechts Cabaret Festival, finalist Cameretten Festival) en richt nu al zijn energie, blijheid en podiumervaring op een jong publiek. Met een vlijmscherp randje en een enorm hart.

De voorstelling 'Straks komt er niemand op mijn feestje' staat aanstaande zondag om 15.00 uur in Buurthuis Groeneweg, aan de Lambertusstraat 2a in Uden. Kaartjes kosten 4 euro en zijn te koop aan de kassa. Reserveren kan via reserveer@theaterspoor.nl of 0413 24 76 84.

Meer berichten