Repetitie onder leiding van Jo Schins. (foto: Ankh van Burk)
Repetitie onder leiding van Jo Schins. (foto: Ankh van Burk)

Jubileumconcert Big Band Kunst & Co in Markant

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | Big Band Kunst & Co bestaat dit jaar 35 jaar. Een goede reden om een jubileumconcert te geven met als titel 'A Juicy Cocktail of Music 2'. Het concert wordt gegeven op zaterdag 26 oktober om 20.15 uur in Theater Markant. De entreeprijs is voor deze gelegenheid laag gehouden. Tickets zijn voor 12,50 euro te verkrijgen aan de kassa van het theater of via www.markantuden.nl.

door Ankh van Burk

Het is zondag 15 september. Het is een heerlijke, warme nazomerdag, maar de leden van de Big Band Kunst & Co kunnen niet van het mooie weer genieten, want zij en de gelegenheidszangers en zangeressen hebben van 10.00 tot 17.00 uur repetitie onder leiding van dirigent Jo Schins. Alle 24 nummers van het jubileumconcert worden doorgenomen. Hier en daar moet wat bijgeschaafd worden, zoals de intro van het nummer 'Harmony', maar na afloop van de repetitie is Jo niet ontevreden. Jo is samen met zijn vrouw Liesbeth de grote motor achter de Big Band. Vroeger speelde hij al in Big Bands, onder andere bij de Udense Big Band en vandaaruit rees de wens om zelf een Big Band op te richten. Dat gebeurde in 1984. Liesbeth heeft al die tijd gezongen bij de band en sinds drie jaar is zoon Sander als zanger erbij betrokken. Aangezien de Big Band gelieerd is aan de muziekschool, heeft de band verschillende namen gehad, zoals Big Band CKVU, Big Band MIK en nu dus Big Band Kunst & Co.


Hoogtepunt
Tien jaar geleden werd het 25-jarig bestaan gevierd met een concert in Venhorst met als titel 'A juicy Cocktail of Music'. Liesbeth: "We hebben dit keer weer een zeer afwisselend programma, dus vonden we het gepast om dezelfde titel te gebruiken met nummer 2." In de loop van haar bestaan heeft de Big diverse optredens verzorgd in Uden en daarbuiten. Zo begeleidde de Big Band optredens van onder andere Lee Towers, Imca Marina en Albert West op de zittingsavonden van de Knoerissen. "Een bijzonder optreden was vorig jaar bij de Samenloop voor Hoop in het Sportpark in een heel bijzondere sfeer vanwege de lichtjes en de doelstelling", herinnert Jo zich. Elders waren er optredens op het Jazzfestival in Gorkum, in Krasnapolsky met Albert West en de seizoensafsluiting in Blitterswijk. Hoogtepunt is wel het behalen van de eerste prijs op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade in 2011.

Sponsoring
Het programma van het jubileumconcert is zeer gevarieerd. Daarover kunt u meer lezen in een artikel in de editie van 9 oktober 2019. Bijzonder is de medewerking van Addy van den Krommenacker, die twee nummers zal zingen als solist? Het geven van een jubileumconcert is alleen mogelijk dankzij sponsoring. Naast Kunst & Co en 4lightshowprojects van Ronnie Santegoeds sponsort Roland de Laak van Jumbo het evenement. Roland: "Ik sta garant voor een eventueel financieel tekort. Ik vind het belangrijk dat lokale kunst en cultuur in stand blijft. Ik zie dat de mensen er veel tijd en energie in stoppen, maar ook dat het plezier ervan af spat."

Meer berichten