Kitty gaat in de voorstelling een serieus gesprek aan met Vincent van Gogh.
Kitty gaat in de voorstelling een serieus gesprek aan met Vincent van Gogh.

Luchtige theatersolo 'over-leven' door Kitty Trepels - van Mil

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | "We hebben een kuur waarmee we je leven willen proberen te verlengen", hoorde Kitty van haar oncoloog Paula van Breda. Maar wat nu als je langer blijft leven dan je zelf verwacht had? Dan komt Kitty van Mil 'gewoon' met een derde solovoorstelling. 'Niemandsland' is op zondag 13 oktober te zien in Theater Markant.

In Niemandsland komt ze met vallen en opstaan in de meest hilarische situaties terecht. Ze ontdekt dat 'het gevaar' ook in 'onverwachte kleine hoekjes' kan zitten. Met een wielrenfiets op je hoofd op een Udense rotonde, gevaarlijke herfstblaadjes, bevolkingsonderzoekpaniek, een haperende versnelling op de Monte Toro, een witte mensenhaai in de Middellandse Zee en een 'Volare' neuriënde, allergische reisgenote met een koffer vol knoflooksaus in een Spaanse hittegolf. "Uiteraard gaat het ook over bloedserieuze zaken", vertelt Kitty. "Namelijk het bekende zwaard boven mijn hoofd dat steeds verder naar beneden begint te zakken." Kitty gaat daarnaast een serieus gesprek aan met Vincent van Gogh en ook Jezus duikt onverwacht op. Niets is voorspelbaar. Ook Tumor Theodoor niet. Hij krijgt onverwacht te maken met een stereotactische aanval. Alles komt voorbij in Niemandsland.

Documentaire
Momenteel wordt er een documentaire gemaakt over de situatie waarin Kitty zit. In deze documentaire volgt Hella de Jonge Kitty en andere vrouwen. De documentaire is later te zien op televisie. Niemandsland begint om 13 oktober om 20.30 uur. Een kaartje kost 18 euro. Ga voor meer informatie een tickets naar www.markantuden.nl.

Meer berichten