Wat wil de festivalbezoeker nu echt? Dat was wat de organisatie zich dit jaar afvroeg. (foto: FestyLand)
Wat wil de festivalbezoeker nu echt? Dat was wat de organisatie zich dit jaar afvroeg. (foto: FestyLand)
+ FOTO'S OPBOUW

FestyLand slaat de twaalfde editie een andere weg in

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

VOLKEL | De festivalganger die komend weekend het Volkelse FestyLand bezoekt, zal eerst een paar keer goed rond moeten kijken. "De setting is echt totaal anders dan andere jaren", vertelt Geertje van Zoggel, medewerkster van Par-T, de organisatie achter het festival dat bekend staat als dé afsluiter van het festivalseizoen.

door Temmie van Uden

Wat wil de festivalbezoeker nu echt? Dat was wat de organisatie zich dit jaar afvroeg. "We hebben deze editie heel erg gekeken naar de genres", vertelt Geertje tijdens een rondje over het terrein, wanneer de opbouw al in volle gang is. "Iedereen kan nu veel specifieker datgene bezoeken wat hij of zij het allerleukste vindt." Op de stages wordt een mix van pop, rock, dance, urban, eclectisch, techhouse en techno, disco en feestmuziek gepresenteerd. De tenten die de bezoekers nog zullen herkennen van vorige jaren zijn natuurlijk het hoofdpodium Jupiler Live Stage, met dit jaar artiesten als Bløf, Rowwen Hèze en Tino Martin, en de populaire Ballsroom. Laatstgenoemde area wordt op zaterdag gehost door Bram Krikke. Hij krijgt onder andere bezoek van STUK, Mental Theo en zelfs de 'Belgische Corry Konings'.

Nieuw
In de nieuwe Desperados tent maken allerlei dj's hun opwachting. In deze grote area vind je zowel dance als urban en eclectisch. Voor de bandjesliefhebber is er dit jaar voor het eerst de Tribute Tempel, met tributes aan bands als ABBA, U2 en Queen. Geertje: "Tributes zijn helemaal hot momenteel. Maar mensen die van livemuziek houden kunnen ook van bands genieten in The Pub. Voorheen hadden we een kleine tent waar akoestische optredens werden gegeven, nu hebben we The Pub. Een grotere, maar toch intieme kroeg waar zowel akoestische als 'gewone' optredens worden gegeven." Denk daarbij bijvoorbeeld aan BZB unplugged, coverband Baby Blue en de rockband Rattlesnake Shake.
Nieuw zijn de vele hostings zoals Herrie met Gerrie, Disco Snolly, Gimme! Gimme! Gimme! en Daisy, met verschillende acts. Feestcafé 'Nel's Schuurcafé' neemt dit jaar de Schirmbar over. Natuurlijk ontbreekt de food-tent niet, waar je allerlei lekkers kunt scoren. Voor een speciaalbiertje kun je terecht op het Speciaalbier terras.

Heerlijk Hemelrijk
Op zondag wordt er verder gefeest op Heerlijk Hemelrijk Festival, een dag voor alle leeftijden. De Jupiler Live Stage wordt deze dag omgebouwd tot tribute walhalla. The Pub en de Ballsroom hebben op zondag dezelfde insteek als vrijdag en zaterdag, en de Desperados wordt gehost door de mannen van het populaire STUK TV. Onder anderen Bizzey, Snelle en Maan komen hier langs. Kinderen kunnen zich vermaken in de overdekte funzones, waar je onder meer kunt lasergamen. "Waar we vorig jaar één overdekte tent hadden met springkussens zijn er nu vier Fun Zones verspreid over het terrein met springkussens en vermaak voor de allerkleinsten. Er zijn op deze dag ook optredens van dansgroepen", aldus Geertje. Abonneehouders mogen deze dag van Recreatiepark Hemelrijk gratis naar binnen, net als kinderen tot en met 2 jaar.

Meer berichten