Addy van den Krommenacker op de repetitie van afgelopen zondag. (foto: Kunst & Co)
Addy van den Krommenacker op de repetitie van afgelopen zondag. (foto: Kunst & Co) (Foto: )

Optreden couturier Addy bij Big Band Kunst & Co

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | Big Band Kunst & Co viert het 35-jarig bestaan met een jubileumconcert op zaterdag 26 oktober in Theater Markant om 20.15 uur. Speciale gast Addy van den Krommenacker zingt twee solonummers onder begeleiding van de Big Band. Voor het concert met de titel 'A juicy Cocktail of Music II' zijn kaarten voor 12,50 euro te verkrijgen aan de kassa van het theater of via www.markantuden.nl.

door Ankh van Burk

Zondag 6 oktober was het voor de leden van de Big Band weer een stevige dag repeteren. Ook Addy van den Krommenacker was daarbij om zijn twee nummers te repeteren, samen met de Big Band en de Backing Vocals. Dirigent Jo Schins: "Via de laatste Udense Musical, waarin Addy in een scene voorkwam, kwamen we met hem in contact. Hij was bij de première aanwezig en zong na afloop in de foyer een paar nummers. Addy heeft vroeger deel uitgemaakt van de Udense band Square, waar hij zanger was. Wij hebben hem toen uitgenodigd om op te treden bij ons jubileumconcert en hij stemde daarmee in. Wij waarderen het ten zeerste, dat hij die moeite neemt in zijn drukke bestaan." Addy: "Ik vind het leuk om te doen, omdat ik me nog altijd verbonden voel met Uden." Big Band Kunst & Co telt 25 trouwe leden in de leeftijd van 28 tot 73 jaar. Een lid speelt al 25 jaar mee in de band. Onder hen zijn oud-leerlingen, maar ook leden van harmonieën, dweilorkesten of koren, die voor de afwisseling voor een big band kiezen.

Spirit
"De onderlinge sfeer is goed", vertelt Liesbeth Schins, al vanaf het begin als zangeres verbonden aan de Big Band. "Vooral door de aanwezigheid van de vrouwen, die met hun enthousiasme de mannen nog weleens willen oppeppen tijdens de repetities op woensdagavond." Zij vervolgt: "Optredens zoals bij de zittingen van de Knoerissen of op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade, waar we in 2011 de eerste prijs wonnen, geven altijd veel voldoening. Een mijlpaal vieren zoals nu bij ons 35-jarig bestaan is goed voor de spirit van de band."

Afwisselend
Een big band speelt een breed repertoire aan muziek. Dat komt ook tot uitdrukking in het jubileumconcert. Een greep uit het programma: naast een aantal instrumentale nummers is er een flower-powermedley te horen. Highlights from Cats' en Bui-Doi uit de musical Miss Saigon belicht de wereld van de musical. Popmuziek met nummers als 'That Man' van Carol Emerald en 'Oceano' van Josh Groban naast jazznummers als 'Round Midnight' en 'Sweet Georgia Brown', maar ook meezingers als 'We will rock you' van Queen en 'Honky-tonk Women' van de Rolling Stones en tot slot luisterliedjes als 'At-Last' van Eva Cassidy maken het programma zeer afwisselend. Bij een aantal nummers wordt gedanst door een groep van negen danseressen onder begeleiding van Soazic Mickers-Reek uit Boekel. Een groep van vijf vrouwen en vier mannen vormen de Backing Vocals. Ook zullen er special effects te horen en te zien zijn.

Meer berichten