Foto: Kamerich & Budwilowitz/EYES2

Programma Theaterspoor in herfstvakantie

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | Theaterspoor houdt in de herfstvakantie weer een speciaal programma in Naat Piek in Uden, het Mondriaanhuis in Uden en De Phoenix in Schaijk.

Op woensdag 16 oktober staat in Naat Piek de kleutervoorstelling 'Boef' van Maas Theater en Dans. Twee houtje-touwtjedetectives geven een masterclass 'boef'. Met fantasie, humor en slapstick brengen Lisa Groothof en Dwayne Toemere een spannende whodunit. Boef is een boevenavontuur voor kleuters. Met zwarte maskers, grappige mimetechniek en simpele omdraaiingen nemen de spelers de kinderen mee in een eenvoudige puzzel. Wie is de echte boef? Wat is de juiste sluiptechniek en hoe kan je de politie helpen?

Mondriaanhuis
Op vrijdag 18 oktober moet je in het Mondriaanhuis zijn. Met de Udense bibliotheek en Kunst&Co wordt er een Culturele Instuif gehouden met als thema: Volg het ridderspoor. Unieke Zaken komt met de voorstelling 'Kigotte', voor iedereen vanaf 6 jaar. In een Spaans dorpje staat een winkeltje met kasten vol kartonnen helmen, plastic zwaarden, kanten kleedjes en koelkastmagneten. Souvenirs die allemaal iets te maken hebben met de held van het dorp: Don Quichot, een Spaanse ridder van weleer. Op een dag verschijnt er een klant die nog nooit van deze man gehoord heeft. Vol vuur begint de eigenaar te vertellen en trekt daarbij alles uit de kast. Die middag is er nog meer te doen. De jeugdafdeling van de bieb en Kunst&Co hebben activiteiten georganiseerd. Het programma is van 13.00 tot 17.00 uur. De toegang tot het stuk en deelname aan de activiteiten is gratis.

De Phoenix
Op zondag 20 oktober vindt de voorstelling 'Meneertje Meer' plaats in De Phoenix in Schaijk. Meneertje Meer is een beeldende en vrolijke voorstelling voor iedereen vanaf 3 jaar. Het gaat over een Meneertje dat steeds meer wil en meer neemt. Hij maakt zelfs meer Meneertjes van zichzelf. Maar die Meneertjes willen ook steeds meer. Dan neemt Meneertje Meer een besluit: hij wil níets meer.

Kijk voor meer informatie over de voorstellingen, activiteiten en kaartverkoop op www.theaterspoor.nl.

Meer berichten