Een fragment uit de film.
Een fragment uit de film.

Filmhuis De Pul: Working Woman

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | Filmhuis De Pul draait donderdagavond de film Working Woman. De Israëlische regisseur Michal Aviad snijdt in deze nieuwe film een belangrijk onderwerp aan: seksuele intimidatie op de werkvloer.

De carrière volgt de dertigjarige Orna. Het leven van deze getalenteerde vrouw en moeder wordt op zijn kop gezet door het onbetamelijke gedrag van haar ambitieuze baas. Orna woont met haar man en kinderen in Jeruzalem. Haar man heeft net een restaurant geopend en financieel hebben ze het niet breed. Als ze een kans krijgt op een baan bij een projectontwikkelaar, grijpt ze deze met beide handen aan.

Orna werkt hard en al gauw valt ze op bij haar baas Benny. Ze weet zijn speelse avances steeds af te wimpelen maar na een geslaagde zakenreis benadert hij haar in de hotelkamer. Orna's leven komt op zijn kop te staan. Ze heeft de baan nodig maar begint haar gevoel voor eigenwaarde kwijt te raken. Ze moet weer controle krijgen over haar eigen leven en besluit het op haar manier op te lossen… Het meeslepende 'Working Woman' bouwt subtiel de spanning op met stijlvol acteerwerk en is een sterke, tot-nadenken-stemmende toevoeging aan de #MeToo discussie.

Reserveren voor films in Filmhuis De Pul kan via de website www.filmpul.com. De film start op donderdagavond om 20.00 uur en de entree bedraagt 6 euro. Bezoekers met een lidmaatschap genieten het hele seizoen van extra korting op alle films in De Pul.

Meer berichten