Henk van Erp en Els Peeters voor De Schakel. (foto: Ankh van Burk)
Henk van Erp en Els Peeters voor De Schakel. (foto: Ankh van Burk) Foto: Ankh van Burk

Nostalgische Fancy Fair 60-jarig bestaan KBO-Volkel

Kunst en cultuur 799 keer gelezen

VOLKEL | Het 60-jarig bestaan van de KBO in Volkel kan niemand ontgaan. Her en der hangen aanplakbiljetten en ook bij De Schakel geeft een grote banner aan, dat de KBO afdeling Volkel haar 60-jarig bestaan viert op zondag 20 oktober met een Fancy Fair in de sfeer van 1959, 60 jaar geleden dus. De Fancy Fair is voor iedereen gratis toegankelijk en wordt gehouden in De Schakel van 14.00 tot 20.00 uur.

door Ankh van Burk

"Wij hebben voor onze jubileumviering gekozen voor een ouderwetse Fancy Fair, omdat heel Volkel daar dan bij betrokken kan zijn", geven Henk van Erp en Els Peeters, leden van de feestcommissie aan. "Zo zijn de prijzen beschikbaar gesteld door de KBO en Volkelse ondernemers die te winnen zijn bij allerlei spelletjes zoals ringwerpen, ballen gooien, aantal knikkers in de pot raden, grabbelton en het Rad van Avontuur, kortom spelletjes waar jong en oud aan mee kunnen doen." Per spelletje betaalt de deelnemer een klein bedrag. Els Peeters: "De eventuele opbrengst van de Fancy Fair komt ten goede aan de Stichting Volkel Hartveilig, maar ik wil wel nog even benadrukken dat onze Fancy Fair los staat van de binnenkort te houden dienstenveilig op 2 november voor Volkel Hartveilig." Naast de Fancy Fair is er voor de leden van KBO-Volkel nog een aparte feestmiddag op dinsdag 12 november, die om 11.00 uur begint met een misviering. Voor dit feest moeten leden zich inschrijven, omdat er maar maximaal voor 150 mensen plaats is.

Activiteiten
KBO-Volkel is een actieve afdeling, die door het jaar heen allerlei activiteiten voor haar leden organiseert. "Wij voorzien in een behoefte, want mensen maken volop gebruik van onze activiteiten, die gelegenheid bieden om sociale contacten te hebben en eenzaamheid tegen te gaan", aldus Henk van Erp. "Bovendien is het zo, dat een aantal leden zelf ook op vrijwillige basis actief is, zoals het maken en verspreiden van de maandelijkse nieuwsbrief, stoelen klaarzetten voor een bijeenkomst, een fietsroute uitzetten voor de fietsmiddag of prijzen inkopen voor het kienen. Ook hebben we een bezoekersgroep, die een bloemetje gaat brengen bij leden die 80, 85, 90 of 95 jaar geworden zijn." Voorbeelden van activiteiten voor de KBO-leden zijn: koersbal/kaarten, sjoelen, kienen en in het voorjaar en zomer tweewekelijks een middag fietsen. Els: "Daarnaast organiseren we regelmatig in het winterseizoen themamiddagen met onderwerpen, die voor ouderen van belang zijn zoals het opstellen van een testament, een valpreventiecursus of de nieuwe donorwet." Zij vervolgt: "We verzorgen jaarlijks een kerstviering met de leden. Daarvoor worden zelf kerststukjes gemaakt, die verloot worden. En we vieren Carnaval met een feestmiddag vol optredens. En tot slot is er de jaarlijkse dagreis, waar de leden ook altijd enthousiast over zijn."

Belangenbehartiging
KBO-Volkel is aangesloten bij KBO Brabant. "Een belangrijk aspect is ook de belangenbehartiging voor onze doelgroep", zegt Henk. "Dat kan zowel op lokaal, provinciaal als op landelijk niveau zijn. Zo voert KBO Brabant op dit moment actie tegen de dreigende pensioenkortingen." Nieuwe leden zijn altijd welkom en ook zit de afdeling dringend verlegen om een penningmeester. Aanmelden via martiendaandes@hotmail.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant