Hoofdrolspelers Eefje van Waes en Roan Raymakers als Elena en de Duivelse Handelaar.
Hoofdrolspelers Eefje van Waes en Roan Raymakers als Elena en de Duivelse Handelaar.

Muzikale voorstelling 'Duivels Dilemma' in Markant

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | 60 zangers en meer dan 30 dansers brengen op 1 en 2 november, het weekend van Allerzielen/Allerheiligen en Halloween, een muzikale voorstelling in theater Markant in Uden.

Het publiek wordt meegevoerd in een strijd tussen de Duivelse Handelaar en de Poortwachter van het dodenrijk. Rijke burgers menen hun onsterfelijkheid te kunnen kopen, ten koste van het gewone volk. In deze voorstelling over sociale uitsluiting en ongelijke kansen speelt de liefde van de Handelaar voor het volkse meisje Elena een belangrijke rol. Moeten we accepteren dat de dood bij het leven hoort of is het eeuwige leven te koop? Elena staat voor een duivels dilemma. Gaat ze voor de kus van de Duivel of kiest ze voor haar sterfelijke ziel?

De regie en de muzikale vormgeving zijn in handen van een professioneel team, Gerda Klievink (regisseur) en Lex Wiersma (dirigent), de choreografie is van Chantal van de Water. De muziek sluit aan op een breed publiek: Les Misérables, Dracula, Jekyll and Hyde, opera muziek uit Romeo et Juliette, Dido & Aeneas afgewisseld met kleinkunst en onder andere topsongs van Queen.

Al eerder maakten dezelfde producenten het muziektheater stuk Vluchtige Liefde. Duivels Dilemma wordt uitgevoerd door zangers van Karakter uit Uden, Koskoier uit Gemert en Dansschool Chantal van de Water uit Uden, aangevuld met diverse acteurs. Een deel van de decors wordt gemaakt door leerlingen van het Udens College. Tickets kosten 14,50 euro en zijn te bestellen via www.markantuden.nl.

Meer berichten