Jan van Aken.
Jan van Aken. (Foto: Lona Aalders)

Lezing met bekende schrijver historische romans Jan van Aken

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | Met schrijver Jan van Aken hebben bibliotheek Uden en Boekhandel Maashorst een van Nederlands bekendste schrijvers van historische romans uitgenodigd. Tijdens de Maand van de Geschiedenis is Van Aken is te gast in bibliotheek Uden op maandag 28 oktober.

Hij wordt geïnterviewd door Evi Savelkouls. De lezing begint om 20.00 uur.

Jan van Aken
Jan van Aken (1961) debuteerde in 2000 met de historische roman Het oog van de Basilisk. Daarna verschenen onder meer De valse dageraad en de bejubelde historische roman De Afvallige. In 2018 verscheen zijn laatste boek: De ommegang. Dit boek stond op de longlist van de Libris Literatuur Prijs 2018. Volgens de jury van de Libris Prijs is De ommegang een superieur bouwwerk, een ware pageturner. De roman speelt zich af in de Middeleeuwen waarin het hoofdpersonage ons mee laat reizen, de halve wereld rond. We volgen Isidorus van Rillington, een wees die opgroeit in een Engels klooster en daar in de bibliotheek als een bezetene studeert, herinneringen ophaalt en reizend door het leven zal gaan als arts en bouwmeester. De kracht van het geheugen en het beheersen van kennis staan centraal in dit boek.

Kaartverkoop
Kaarten voor de lezing op maandag 28 oktober die om 20.00 uur begint, zijn online te koop via www.nobb.nl én in alle vestigingen van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken, deze kosten 7 euro voor bibliotheekleden en 10 euro voor niet leden.

Meer berichten