Marcel van Roosmalen, Roelof de Vries en Jan Dirk van der Burg. (foto: Renate Beense)
Marcel van Roosmalen, Roelof de Vries en Jan Dirk van der Burg. (foto: Renate Beense)

Theaterpubliek bepaalt zelf de toegangsprijs voor 'Dit is Uden'

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | Bij de voorstelling Dit is Uden op zondag 27 oktober bepalen de gasten van Markant Uden na afloop van de voorstelling zelf hoeveel zij de voorstelling waard vinden en wat zij ervoor willen betalen. Markant Uden wil het Udense publiek laten kennis maken met deze bijzondere voorstelling waarin het publiek ontdekt hoe Uden scoort op de 'Nederlandmeter'.

Hoe hoog scoort Uden op de 'Nederlandmeter'? In een voor iedere Udenaar herkenbare en absoluut hilarische show komt het publiek erachter! Aan de hand van harde feiten, allesverzachtende grappen en alledaagse weetjes. Met frisse tegenzin gaan Marcel van Roosmalen, Roelof de Vries en Jan Dirk van der Burg op onderzoek uit. Als Fotograaf des Vaderlands zoekt Jan Dirk van der Burg naar wat er zo typisch Uden is. NRC-columnist Marcel van Roosmalen deelt op zijn geheel eigen wijze zijn ervaringen met Uden en Radio 1-presentator en Slimste Mens Roelof de Vries staaft aan de hand van harde feiten en triviale weetjes hoe hoog Uden scoort op zijn 'Nederlandmeter'. Ook het optreden van een lokale artiest en interviews met burgemeester Hellegers en een plaatselijke bekendheid dragen bij aan de uitslag, zodat aan het eind van de avond voor iedereen duidelijk is hoe (on)Nederlands Uden eigenlijk is.

De avond begint om 20.15 uur. Tickets zijn te reserveren via www.markantuden.nl, telefonisch via (0413) 25 61 10 of via het Informatiepunt. Het publiek mag voor deze show zelf de entreeprijs bepalen. Het bedrag deponeert de gast na afloop van de show in de daarvoor bestemde bus.

Meer berichten