Beide koren hebben een uitgebreid repertoire.
Beide koren hebben een uitgebreid repertoire.

Concert De Karawanken en Veghels Mannenkoor

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN/VEGHEL | Mannenkoor De Karawanken uit Uden geeft op zondag 27 oktober samen met het Veghelse Jan van Lee Mannenkoor een concert in theater De Blauwe Kei in Veghel.

Op 28 oktober vorig jaar zongen het Jan van Lee Mannenkoor uit Veghel en Mannenkoor De Karawanken uit Uden e.o. tijdens een korenmiddag in Ontmoetingscentrum Ter Aa in Erp. Daar is het idee ontstaan om een keer een gezamenlijk optreden te verzorgen. Het Jan van Lee Mannenkoor is een koor, dat in 1964 ontstaan is als bedrijfskoor van wegenbouwbedrijf van Lee, is een bloeiende vereniging, die nu 31 zangers telt. Mannenkoor De Karawanken, gevestigd in Uden is in 1977 in Volkel ontstaan uit een dubbel mannenkwartet en uitgegroeid tot een groot mannenkoor in regio Noordoost Brabant, met momenteel bijna 60 leden. In 2017/2018 vierden zij hun 40-jarig bestaan met een viertal concerten in de gemeenten van de Maashorst: 'De Maashorst Suite'.

Op zondag 27 oktober presenteren beide koren een afwisselend programma. Hierbij putten ze uit hun uitgebreide repertoire. Naast enkele serieuze en verstilde werken komt op deze herfstdag ook het meer lichtvoetige repertoire aan bod. In vier blokken van zo'n 15 tot 20 minuten laat elk koor horen wat het in huis heeft. De toon wordt gezet door het openingslied 'You Never Walk Alone', dat door beide koren wordt gezongen. Ook het slotlied is een gezamenlijk optreden, waarin een ode aan de muziek wordt gebracht met 'The Awakening'. Je betaalt 10 euro voor een toegangskaartje, inclusief een pauzedrankje. Kaarten zijn in Uden te koop bij Wijnhuis Uden en Rokado Tabaksspeciaalzaak. Het concert begint om 15.00 uur.

Meer berichten