Sixties avond met The Wheels in Eigen Herd

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | The Wheels staat op zaterdag 2 november in Eigen Herd in Uden. The Wheels is een band die vroeger, rond 1965, heel bekend was in de regio. Destijds speelde The Wheels in veel grote dancings.

Via via zochten muzikanten, die instrumenten bespeelden, elkaar op. Zo ook de broers Ferdinand en Wim Kersten. Zij waren amper 20 jaar toen de band The Wheels werd opgericht. In die tijd moest je zelf steeds weer een nummer opnieuw beluisteren op een oude bandrecorder, de akkoorden erbij zoeken en de tekst noteren. Daarna ging je proberen het nummer zo goed mogelijk na te spelen. Zo bouwde de band uiteindelijk een repertoire op met zo'n 40 nummers van onder meer Creedence Clearwater Revival, The Shadows, The Kinks, Andre Moss. Deze staan nog steeds op hun playlist. Door de vele optredens en verplichtingen is er nogal wat verloop geweest in de loop der jaren. Er kwamen en gingen muzikanten. Dat was binnen elk bandje wel het geval.

Na een reünie in 2013, waarbij de meeste 'oude' Wheels aanwezig waren, zijn er een aantal leden samen doorgegaan en bestaat de huidige samenstelling uit: Gerard Pouwels (keyboard)  John Radt (drums) , Ferdinand Kersten, (sologitaar en saxofoon) Ad Goossens (saxofoon), Herman Verdijk (basgitaar)  en Ferry Tunnissen (slaggitaar) De band maakt vooral muziek uit de 60-70 er jaren. De avond begint om 20.00 uur, de zaal is open om 19.30 uur. Entree is 5 euro.
 

Meer berichten