Jaarlijkse meezingmiddag Koor Zonder Noten

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | Koor Zonder Noten houdt op zondagmiddag  3 november traditiegetrouw een optreden in Eigen Herd in Uden. Het koor bestaat uit 45 zangers en zangeressen. Zij worden begeleid door twee accordeonisten, een gitariste, een grote en kleine trom. Hun dirigente is Janine Heuts.

Het is een koor dat het Nederlandse lied een zeer warm hart toedraagt. Hun repertoire bestaat dan ook uit smartlappen, levensliederen en hedendaagse meezingers van bv Jan Smit, Frans Bauer, de Vrijbuiters, Frans Duijts, Gerard van Maasakkers, Benny Neyman, Nick en Simon, Guus Meeuwis en vele anderen.

De Sluiszangers komen ook langs. Dit koor uit Lithoijen is een Smartlappen- en Levensliederenkoor, opgericht in 2010. Het koor zingt bijna altijd meerstemmige en voornamelijk Nederlandse liederen die voor het publiek heel toegankelijk zijn. De liederen variëren van Tulpen uit Amsterdam tot liedjes van André Hazes. Natuurlijk ook zeemansliederen. Voor ieder wat wils. Ze zeggen van zichzelf een niet al te serieus koor te zijn, maar eentje met een knipoog. Gezelligheid staat hoog in hun vaandel. De Sluiszangers staan onder de enthousiaste leiding van Accordeonist Niels Swinkels uit Uden. Beide koren hebben veel liederen in het repertoire die je vast en zeker kent en uit volle borst kunt meezingen.

De middag begint om 13.30 uur en wordt afgesloten om 16.45 uur met een gezellige samenzang van beide koren. Tevens is er weer een loterij met prijzen. De zaal is open om 13.00 uur. Entree is gratis.


 

Meer berichten