Foto: Henk Lunenburg
FOTO'S

Big Band Kunst & Co viert 35-jarig bestaan groots

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | Big Band Kunst & Co vierde zaterdagavond haar 35-jarig bestaan met een jubileumconcert 'A juicy Cocktail of Music II' in Theater Markant. Speciale gast Addy van den Krommenacker zong twee solonummers onder begeleiding van de Big Band.

Naast een aantal instrumentale nummers was er een flower-powermedley te horen. Highlights from Cats' en Bui-Doi uit de musical Miss Saigon belichtten de wereld van de musical. Popmuziek met nummers als 'That Man' van Carol Emerald en 'Oceano' van Josh Groban naast jazznummers als 'Round Midnight' en 'Sweet Georgia Brown', maar ook meezingers als 'We will rock you' van Queen en 'Honky-tonk Women' van de Rolling Stones en tot slot luisterliedjes als 'At-Last' van Eva Cassidy maakten het programma zeer afwisselend. Bij een aantal nummers werd gedanst door een groep van negen danseressen onder begeleiding van Soazic Mickers-Reek uit Boekel. Een groep van vijf vrouwen en vier mannen vormden de backing vocals.

Big Band Kunst & Co telt 25 trouwe leden in de leeftijd van 28 tot 73 jaar. Een lid speelt al 25 jaar mee in de band. Onder hen zijn oud-leerlingen, maar ook leden van harmonieën, dweilorkesten of koren, die voor de afwisseling voor een big band kiezen.

Meer berichten