Deze muzikale stuiterbal wordt gezien als een van de grote spelers in de ska-scene.
Deze muzikale stuiterbal wordt gezien als een van de grote spelers in de ska-scene.

Energieke ska-muzikant Mark Foggo met band in De Pul

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | De Britse ska-muzikant Mark Foggo staat zaterdag 9 november in De Pul met zijn band. De Nederlandse twaalfkoppige ska-band SKArtacus verzorgt in Uden het voorprogramma deze avond.

Foggo kun je qua persoonlijkheid het beste omschrijven als een kruising tussen Mr Bean en Iggy Pop, een vrolijke, energieke stuiterbal, maar dan met ska-muziek. Deze muzikale stuiterbal wordt gezien als een van de grote spelers in de ska-scene en is sinds de jaren tachtig actief op podia door heel Europa en daarbuiten. Op zijn veertiende zat Foggo al in bandjes, destijds als gitarist. Nadat hij in de jaren 70 naar London verhuisde en daar in het clubcircuit terecht kwam, begon zijn ska-carrière echt vorm te krijgen. Via London kwam Foggo in Nederland terecht en vormde hij de groep Mark Foggo & The Secret Meeting, een samenstelling van leden van de Leeuwarder band Deuce en de Heerenveense band Pavane. The Secret Meeting werd na verloop van tijd een wisselende groep van muzikanten om Foggo heen. Daarna volgde nog meer projecten zoals The Babyshakers en Mark Foggo's Skasters, waarmee hij in 2010 nog een album uitbracht.

Support: SKArtacus
De Nederlandse band ska-/reggae-/rocksteady liveband met tien mannen en een charmante frontvrouw mogen het publiek in De Pul alvast voorbereiden op de energieke Foggo. De band uit Sittard is in 2018 opgericht, maar heeft al een goede indruk achtergelaten in de muziekwereld. Kom het zelf meemaken in De Pul. Een kaartje in de voorverkoop kost 15.82 euro, inclusief servicekosten. Kaarten voor optredens in De Pul zijn verkrijgbaar via www.livepul.com en Ticketmaster.

Meer berichten