De huiskamers in Uden zitten op 2 februari gezellig vol. (foto: Hans Anneveldt)
De huiskamers in Uden zitten op 2 februari gezellig vol. (foto: Hans Anneveldt)

Opnieuw huiskamerfestival Muziek bij de Buren, inschrijven kan nog

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | In Uden kun je op zondagmiddag 2 februari weer genieten van muzikaal talent in zo'n 30 huiskamers in de gemeente. Muzikanten en huiskamers kunnen zich nog inschrijven tot 1 december.

De muziek gaat van jazz tot klassiek en van singer-songwriter tot elektronische beats. Tijdens Muziek bij de Buren ontmoet je de inwoners van Uden en maak je, binnen de intieme sfeer van de huiskamers, kennis met al het moois wat Uden op muzikaal vlak te bieden heeft. De optredens zijn vrij toegankelijk zodat iedereen onbeperkt kan genieten van de Udense muzikaliteit en gastvrijheid. Muziek bij de Buren is gestart zodat muzikanten nieuw publiek ontmoeten en inwoners elkaar beter leren kennen. Dankzij social media staan we in contact met de hele wereld, maar vaak kennen wij onze eigen buren niet eens. Daar wil Muziek bij de Buren verandering in brengen. Door de intieme setting van de huiskamers ontstaat persoonlijk contact tussen de muzikant, de huiseigenaar en de bezoekers.

Meedoen
Enthousiaste inwoners van Uden kunnen zich nog tot december opgeven als huiskamer, muzikant, of als beiden. Inschrijven kan via de website van Muziek bij de Buren: www.muziekbijdeburen.nl. Muziek bij de Buren is een initiatief van Stichting Muziek bij de Buren. De organisatie van Muziek bij de Buren Uden is in handen van enkele betrokken bewoners in samenwerking met Cultuurpodium De Pul en wordt ondersteund door meerdere lokale partners. De dag duurt op 2 februari 12.00 tot 18.00 uur. De optredens zijn vrij toegankelijk zodat iedereen onbeperkt kan genieten van de Udense muzikaliteit en gastvrijheid.

Meer berichten