Argentijnse film Rojo in Filmhuis De Pul

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | De Argentijnse filmhuisfilm Rojo draait aanstaande donderdag in De Pul. De film vertelt het verhaal hoe de nationale onverschilligheid in het Argentinië van 1976 vier achtereenvolgende militaire staatsgrepen opleverde.

In de jaren zeventig loopt een onbekende man een restaurant binnen in een Argentijns dorp. Daar valt hij zonder enige reden de bekende advocaat Claudio aan. Claudio krijgt gelijk steun van de andere gasten, terwijl de vreemdeling vernederd en verbannen wordt. Wanneer Claudio en zijn vrouw richting huis willen vertrekken, worden ze tegengehouden door de man die vastberaden is om wraak te nemen. Dan neemt Claudio een beslissing die niet terug te draaien valt en een leven vol leugens en geheimen tot gevolg heeft. Een absurdistische thriller over de nationale onverschilligheid die de Argentijnen in 1976 vier achtereenvolgende militaire staatsgrepen opleverde.

Filmhuis De Pul vertoont iedere donderdagavond een nieuwe film in De Pul Uden. De entree voor alle films bedraagt zes euro. Daarnaast is het mogelijk om lid te worden van het Filmhuis, waardoor je met korting naar alle films van het Filmhuis kunt gaan.

Meer berichten