Festival van het Nederlandse Lied stopt definitief

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | Het Festival van het Nederlandse Lied in Uden stopt definitief. Dit jaar ging het festival al niet door, na het tijdig niet verkrijgen van subsidie. Hoewel de organisatie Koor Zonder Noten goede hoop had gevestigd op een nieuwe, frisse editie in 2020, heeft ze toch besloten de stekker eruit te trekken.

De grootste reden dat het festival in 2019 niet doorging, was dat de financiële garanties inzake de begroting niet tijdig konden worden gewaarborgd. Dat hield in dat het Koor Zonder Noten het risico liep op te draaien voor de ongedekte kosten. Het festivalbestuur gebruikte de afgelopen periode om hun ideeën en visie omtrent het Festival 2020 onder de aandacht te brengen. "Inmiddels is ons na zeer veel werk duidelijk geworden dat er (te) weinig animo is om onze activiteiten financieel te ondersteunen", legt Jos Verhart, voorzitter van de festivalcommissie, uit. "Daardoor is het voor ons duidelijk dat het definitief onmogelijk is geworden het Festival van het Nederlandse Lied in de huidige vorm te behouden, en heeft de festivalcommissie unaniem besloten dit evenement niet meer te kunnen organiseren. Wij betreuren het ten zeerste dat we deze beslissing hebben moeten nemen en danken de vele koren, vrijwilligers en sponsoren die ons de afgelopen jaren op een geweldige wijze hebben ondersteund."

Festival
Het Udense koor Koor Zonder Noten organiseerde al elf jaar het Festival van het Nederlandse Lied op de laatste zondag van april. Het festival trok de laatste jaren zo'n 20.000 bezoekers vanuit het gehele land naar Uden toe.

Meer berichten