Franse film 'Portrait de la Jeune Fille en Feu' in Filmhuis De Pul

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | Filmhuis De Pul draait op pakjesavond, 5 december, de Franse film 'Portrait de la Jeune Fille en Feu'. Een liefdesverhaal eind achttiende eeuw op het afgelegen eiland bij Bretagne.

De film is geregisseerd door Céline Sciamma, bekend van onder andere 'Tomboy' en 'Girlhood'. In de Franse film krijgt kunstenares Marianne (Noémie Merlant) de opdracht om het huwelijksportret van Heloïse (Adèle Haenel) te schilderen. De eigengereide Heloïse staat niet te springen om het huwelijk, dus maakt Marianne het portret zonder haar medeweten. Tijdens lange wandelingen aan de Franse kust observeert ze haar model uitvoerig: haar bewegingen, haar blik, een zeldzame glimlach. 's Nachts werkt Marianne stiekem aan het schilderij. In Heloïses laatste dagen van vrijheid, groeit de aantrekkingskracht tussen de twee vrouwen, totdat uiteindelijk de liefde ontvlamt.

Reserveren
Via www.filmpul.com kunnen bezoekers een plekje reserveren voor films in De Pul. Entree bedraagt voor niet-filmpashouders zes euro. Bezoekers met een filmpas genieten het hele jaar door van speciale korting op het filmaanbod in De Pul.

Meer berichten