Het kerstconcert vorig jaar. (foto: Henk Lunenburg)
Het kerstconcert vorig jaar. (foto: Henk Lunenburg)

Kerstoptredens met Kunst & Co in Kruisherenkapel

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | Traditiegetrouw organiseert Kunst & Co ook dit jaar weer een sfeervol kerstconcert in de Kruisherenkapel. Woensdag 18 december om 19.00 uur brengen leerlingen met theater, muziek en beeld het publiek in de kerststemming.

Het belooft een divers programma te worden met daarin kleine, individuele optredens maar ook grotere ensembles laten van zich horen. Speciaal voor deze gelegenheid schreven theaterleerlingen Lisa Looij, Sanne van Bakel en Sterre Suhonjic 'Een brief voor Kerst'. Uiteraard zullen zij ook zelf de theatrale uitvoering verzorgen.

Popshop on Ice
Een dag later, op donderdag 19 december, zorgen bands uit het Popshop bandcoachings traject voor een spetterend optreden tijdens Uden on Ice. Vanaf 20.00 uur kan het publiek op de markt genieten van verschillende bands. Maar liefst zes jeugdige bands zullen gaan optreden. De bands hebben vier repetities gehad onder leiding van de enthousiaste bandcoach Thijs Jan van Hoek. Ze bestaan uit leerlingen van verschillende muziekdocenten gevestigd in Uden en omgeving. Elke band is geformeerd naar leeftijd en niveau van de leerling. De nummers die gespeeld gaan worden zijn onder anderen van Pink, John Legend, Maan en Ed Sheeran. Popshop on Ice is een initiatief van Kunst & Co Uden waar ook de repetities plaatsvinden. Wijnand van Groesen, docent drums bij Kunst & Co, had vijf jaar geleden het idee om jeugdige muzikanten bij elkaar te brengen om samen muziek te kunnen gaan maken. Dit is tenslotte altijd leuker en leerzamer dan in je eentje op je kamertje thuis. De bands worden gecoacht om uiteindelijk zelfstandig verder te kunnen gaan. Uit dit initiatief zijn al drie bands ontstaan. Kortom, Popshop is een groot succes geworden met jaarlijks optredens bij onder meer Uden on Ice, De Pul en Kersenpop. Het 5-jarig jubileum gaat op 19 april 2020 gevierd worden in De Pul in Uden.

Tickets
Entreekaarten voor het kerstconcert 'de Kerstengel' zijn voor 6 euro (inclusief consumptie) te verkrijgen bij Kunst & Co. Popshop on Ice op donderdag 19 december 20.00 uur, Markt Uden. Entree: gratis.

Meer berichten