'Aplous en Nieuws' bij Café 't Stuupke in Boekel

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

BOEKEL | Zoals ieder jaar sluit de Boekelse band Aplous het jaar af tussen Kerstmis en nieuwjaar in Boekel zelf. De afgelopen zeven jaar deden ze dat bij Café Tielemans, waar het altijd afgeladen vol zat, én gezellig was. Dit jaar konden ze daar niet terecht en dus hebben ze gekozen voor hartje Boekel, bij Café/Zaal 't Stuupke op zaterdag 28 december.

Dat is ook het café waar het ongeveer 20 jaar geleden allemaal begon voor Aplous. In 2019 bestaat deze 'onverschillige Nederlandstalige rockband' al 20 jaar, wat ze op het einde van het jubileumjaar op 9 mei gaan vieren met iedereen die daarbij wil zijn. Dit jubileumconcert vindt plaats bij camping Boekelsven in Boekel. De kaartverkoop daarvan start op zaterdag 28 december met een mooie actie.

Maar eerst het gezellige gebeuren rondom kerst. De afsluiting van het jaar. Aplous krijgt gezelschap van de band Jaman dut Voedertietels. De naam spreekt voor zich: enkele ex-Jovink leden zijn weer samen rond de tafel gaan zitten. Vroeger was het de Achterhoekse Jovink en de Voederbietels, nu zijn ze weer in de race met enkele leden onder de naam Jaman dut Voedertietels. Zij brengen een volle bak herrie, oftewel muziek, die iedereen jaren gemist heeft.

Entree is 10 euro. Kaarten zijn te koop bij Café/Zaal 't Stuupke, Mies en de bandleden van Aplous zelf. De zaal is open om 20.00 uur, de muziek begint om 21.00 uur.

Meer berichten