De Udense Top 2000: een feestje

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | Verschillende talentvolle zangeressen en zangers lieten zich afgelopen zaterdag horen in Markant, tijdens de Udense Top 2000. Udens Big Band voorzag het publiek samen met de lokale artiesten van de grootste hits uit de Top 2000 van Radio 2. Met de komst van de bekende zangeres Jennie Lena was het feestje compleet.

Hoewel het voor sommigen in de zaal ook een gezellig avondje bleek om bij te buurten, stond de meerderheid van het publiek de gehele show aandachtig te kijken luisteren in de evenementenzaal van het Udense theater. Niet gek, want het niveau van de avond was hoog. Bandleider van Udens Big Band William Kroot besteedde de afgelopen maanden vele uren aan het schrijven van de arrangementen voor de nummers. Ook nummers die normaal zonder blazers gespeeld worden, wat ervoor zorgde dat sommige liedjes in een heel ander, verrassend jasje gegoten werden. De zangers en zangeressen spraken gedurende het concert dan ook een aantal keer hun waardering uit voor de dirigent.

Van het Nederlandstalige 'Omarm Me' van de Zeeuwse band Bløf door de twee jongste deelnemers Jip en Lisa, het gezellige 'Pianoman' van Billie Joel door de ervaren Jeroen van coverband Ruizzz, tot het knallende slotstuk 'Bohemian Rhapsody', gezongen door Jennie Lena: alle facetten vlogen voorbij. De band en artiesten trakteerden de toeschouwers als laatst gezamenlijk op 'Merry Xmas Everybody'. Een mooi gezicht, die hechte groep muzikale Udenaren.

Meer berichten