Vipers brengt een ode aan Queen.
Vipers brengt een ode aan Queen.

50 jaar Queen door tributeband Vipers in De Pul

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | De Pul organiseert vrijdag 17 januari een evenement om het ontstaan van de legendarische band Queen, 50 jaar geleden, te vieren. De Italiaanse tributeact Vipers treedt deze avond op in De Pul.

Het is dit jaar 50 jaar geleden dat Brian May, Freddie Mercury en Roger Taylor elkaar vonden in Londen. Een jaar later sloot ook nog John Deacon aan bij de band en in de twintig jaar die volgden groeide Queen uit van intellectuele rockband tot de grootste stadionact van een generatie. Het overlijden van frontman Mercury in 1991 maakte een einde aan de band in haar orginele bezetting. Echter is de muziek, vijftig jaar na de oprichting van de band nog steeds springlevend. Met de Italiaanse muzikanten van de band Vipers wordt er een muzikale ode gebracht aan 50 jaar Queen. Laat je meezuigen in de sfeer die de band creëert rondom 'Is this the real life', 'Mama, just killed a man ..', 'Scaramouche scaramouche', 'So you think you can stone me and spit in my eye' en 'Nothing really matters'. Laat je raken door de videoprojecties, de special features, de aankleding en kostuums. En natuurlijk door de grootste hits van Queen uit de jaren '70 en '80. Op een waardige manier vertolkt door een band die in Europa voor velen geldt als de leading Queen tribute van dit moment.

Deze PULXL show is een samenwerking tussen Cultuurpodium De Pul en Theater Markant Uden. Een kaartje in de voorverkoop kost 21 euro, inclusief servicekosten. Kaarten voor optredens in De Pul zijn verkrijgbaar via www.livepul.com. De avond begint om 21.00 uur, de zaal is open om 20.00 uur. Kijk voor meer informatie en het volledige programma in De Pul dit seizoen op www.livepul.com.

Meer berichten