Het boek 'Moppereend' dat centraal staat bij alle activiteiten tijdens de Nationale Voorleesdagen.
Het boek 'Moppereend' dat centraal staat bij alle activiteiten tijdens de Nationale Voorleesdagen.

Moppereend op bezoek in de bibliotheek

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | De Nationale Voorleesdagen gaan op 22 januari starten weer van start. Het doel van deze voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Deze week wordt in de bibliotheek feestelijk gevierd. In Uden starten ze woensdag 22 januari om 09.00 uur met een voorleesontbijt waarbij burgemeester Henk Hellegers het verhaal van Moppereend voorleest.

In bibliotheek Volkel en Odiliapeel kun je juist 's avonds genieten van de avonturen van Moppereend tijdens een pyjamaparty. Naast de feestelijke extra activiteiten bieden wij ook vaste gratis activiteiten aan voor peuters en kleuters, waarbij voorlezen en beleving van een verhaal centraal staan. Zo is er iedere maand het peuteruurtje voor kinderen van 2 tot 4 jaar. En starten we tijdens de voorleesdagen met een nieuw voorleesproject 'Kleutertijd'. Kleutertijd zal eens per maand op de zaterdagmiddag worden aangeboden en hierin beleven alle kinderen van 4 tot en met 6 jaar de leukste voorleesverhalen.

Verhaal
Het boek 'Moppereend' dat centraal staat bij alle activiteiten tijdens de Nationale Voorleesdagen is het Prentenboek van het jaar 2020 en is geschreven door Joyce Dunbar, geïllustreerd door Petr Horácek en vertaald door Jesse Goossens. Het verhaal: Moppereend gaat gedurende dit prentenboek van mopperig naar extreem chagrijnig. De andere dieren, die haar juist proberen op te vrolijken door te vragen of ze met hen wil meedoen, worden uiteindelijk allemaal aangestoken door het gechagrijn van eend. Ondertussen wordt het donderwolkje boven Moppereend groter en groter tot het een 'megantische' zwarte wolk is geworden. En wat krijg je dan?

Aanmelden
Wil je weten hoe dit verhaal afloopt? Kom dan naar bibliotheek Uden, Volkel of Odiliapeel en beleef het boek door middel van een muzikale speurtocht met verrassend einde.
Meld je aan voor het voorleesontbijt of de pyjamaparty door je op te geven via onderstaand mailadres of door je in te schrijven bij de klantenservice van bibliotheek Uden en/of bibliotheek Volkel/Odiliapeel. Mailen kan naar uew@nobb.nl voor activiteiten in Uden en naar umb@nobb.nl voor activiteiten in Volkel en Odiliapeel. Voor het peuteruurtje en kleutertijd hoef je je niet aan te melden.

Peuterquiz
Naast deze leuke activiteiten kun je in alle vestigingen mee doen met de Peuterquiz. Los de tien vragen op in de bilbiotheek en maak kans op het boekje van Moppereend. Bovendien zijn kinderen tot en met 18 jaar gratis lid van de bibliotheek en ontvangen nieuwe leden van 2 tot 6 jaar een kleine verrassing bij inschrijving tussen 22 januari en 1 februari 2020 in de bibliotheek. Zolang de voorraad strekt.

Meer berichten