Voor een tientje naar Markant tijdens het Nationaal Theaterweekend

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | Op 24, 25 en 26 januari 2020 is het weer tijd voor het Nationaal Theaterweekend! Ook deze keer heeft Markant Uden een mooi programma samengesteld met drie voorstellingen, voor slechts tien euro per stuk. Op vrijdag wordt het feestelijke weekend afgetrapt met een tribute aan Steely Dan door The Royal Dutch Scam. Op zaterdag maak je kennis met nieuw cabarettalent tijdens de Cabarestafette en op zondag komen de allerkleinsten aan bod in de familievoorstelling Dikkie Dik & Ik.

Back to the 70's met The Royal Dutch Scam
In gedachten zit je meteen in de jaren '70, de tijd van Flower Power, lange haren, vrijheid en laid-back music. De muziek van Steely Dan valt het best te omschrijven als 'sophisticated classic rock'. The Royal Dutch Scam is misschien wel de beste Steely Dan tribute band die er is, geformeerd rond leadzanger en saxofonist Lo van Gorp, één van de allerbeste Nederlandse sessiemuzikanten. Een bijzondere live-ervaring, vol verrassing en herkenning. 
 
Aanstormend talent bij Cabarestafette
Ontdek drie aanstormende talenten voor de prijs van één! Een avondje Cabarestafette is dé ideale plek om jong talent te 'spotten'. Deze avond betreden drie nieuwe talenten het podium, elk met een geheel eigen stijl. De deelnemers zijn vaak winnaars van verschillende cabaretfestivals. En alsof de Cabarestafette op zich nog niet genoeg is, is er voorafgaand aan de voorstelling ook nog eens voor muzikaal entertainment gezorgd in de foyer van Markant Uden. Komt dat zien!
 
Familievoorstelling Dikkie Dik & Ik 
Hoe is het... om Dikkie Dik te zijn? Als je op vier pootjes loopt en niet kan praten, maar wel kopjes geeft. Als je zomaar mag gaan liggen, op hele gekke plekken. In 'Dikkie Dik & Ik' kan het allemaal. De oranje kater is jarig en zijn verjaardagsfeestje vindt plaats in Markant Uden met een theaterervaring die zich niet beperkt tot de theaterzaal. De foyer wordt namelijk omgetoverd tot een kattenwereld. Alles wordt gezien vanuit kattenperspectief. Daarnaast kan je je laten schminken als kat (of iets anders natuurlijk) en is er een springkussen! 
 
Nationaal Theaterweekend in Markant Uden

Het Nationaal Theaterweekend is er voor jong en oud, vaste of nieuwe bezoeker. Iedereen is tijdens het Theaterweekend welkom om voor tien euro per voorstelling te komen genieten van alles wat het theater te bieden heeft. Het Theaterweekend vond voor het eerst plaats in 2016, en heeft als doel om heel Nederland kennis te laten maken met het theater. Sinds de start van het weekend groeit het aantal bezoekers (afgelopen editie trok 135.000 bezoekers) en ook het aantal deelnemende theaters blijft groeien.

Informatie
Celebrating the music of Steely Dan: The Royal Dutch Scam is op vrijdag 24 januari om 20.15 uur te zien in de Theaterzaal. Cabarestafette is op zaterdag 25 januari om 20:15 uur te zien in de Theaterzaal. Dikkie Dik & Ik is op zondag 26 januari om 15:00 uur te zien in de Theaterzaal van Markant Uden. Tickets kosten 10 euro per voorstelling (excl. 1,85 euro ticketkosten) en zijn te reserveren via www.markantuden.nl, telefonisch via 0413 25 61 10 of via het Informatiepunt.
 

Meer berichten