Een eerdere editie van Muziek bij de buren.
Een eerdere editie van Muziek bij de buren. (Foto: Hans Anneveldt)

Udenaren openen hun deuren tijdens 'Muziek bij de buren'

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | Zondag 2 februari klinkt er muziek bij je buren. Uden doet namelijk mee aan het landelijke huiskamerfestival Muziek bij de Buren. In diverse steden in heel Nederland openen mensen gastvrij hun deuren om samen met hun buren (en alle inwoners) te luisteren naar lokale muzikanten. 

In 43 Udense huiskamers, van de Bitswijk tot Velmolen-Oost, geven lokale artiesten in totaal 129 optredens. Als solist of in groepsverband, pop, blues, rock, klassiek, singer-songwriter – vele muziekgenres passeren de revue. Alle muzikanten spelen drie mini-concerten van 30 minuten. Overal is de toegang gratis. Wij willen alle Udenaren uitnodigen om zich te laten verrassen door de muzikaliteit en gastvrijheid van Uden. 

Opening
De dag wordt feestelijk geopend om 12.00 uur in Wijkcentrum De Balans, met de wereldse muziek van 'Duo Rodriguez Franceschini'. Vervolgens kunnen bezoekers de rest van de middag op pad naar de huiskameroptredens. Deze zijn op loop- en/of fietsafstand, waardoor je een route kan samenstellen. Leuk om met vrienden af te spreken of om nieuwe mensen te leren kennen in je eigen buurt.

Huiskamerfestival
Van 13.00 tot 17.30 uur zijn er verspreid over Uden concerten te beluisteren. Het blijft natuurlijk bijzonder, dat je zomaar bij iemand die je niet kent naar binnen mag. En dan is er ook nog livemuziek! Een fantastische combinatie. Voor het hele programma zie de online programmakrant op uden.muziekbijdeburen.nl. Deelnemende huiskamers zijn te herkennen aan de rood/witte raamborden. Reserveren is helaas niet mogelijk. Zie je een raamposter met 'Helaas we zijn begonnen', betekent dit wachten op de volgende ronde.

Eindfeest 
Muziek bij de Buren Uden wordt afgesloten met een eindfeest. Vanaf 18.00 uur is er een feestelijke afsluitende avond in De Pul. Deze is voor iedereen toegankelijk. Op het eindfeest kun je stil genieten of uit je plaat gaan bij 'DJ's Cris & Leo' en de southern rock, blues & americana van 'Tawny Brothers'. Ook is het een uitgelezen moment voor alle deelnemers en bezoekers om de dag met elkaar door te nemen en gezellig af te sluiten.

Landelijke beweging
Wat in 2013 begon als een Arnhems initiatief is inmiddels uitgegroeid tot een landelijke beweging van steden die zich van hun meest muzikale en gastvrije kant laten zien. Op zondag 2 februari openen maar liefst 300 huiskamers in zeven steden hun deuren. Jonge talenten en ervaren muzikanten verzorgen samen ruim 900 optredens. Muziek bij de Buren is daarmee één van de grootste muziekfestivals van Nederland. Belangrijker nog is dat Nederland een krachtig signaal uitzendt door deuren open te zetten en te zeggen: 'Kom maar binnen en wees welkom!'. 

Programma
12.00-12.30 uur: Officiële aftrap en openingsconcert in Wijkcentrum De Balans 
13.00-17.30 uur: Op pad naar buren en concerten door geheel Uden
17.30-23.00 uur: Eindfeest in De Pul met 'DJ's Cris & Leo' en 'Tawny Brothers'

De toegang is overal gratis. Voor het programma en het laatste nieuws: kijk op uden.muziekbijdeburen.nl of op de Facebookpagina.

Meer berichten