Logo kliknieuws.nl/uden
De rockende heren van Urban Jungle.
De rockende heren van Urban Jungle.

Night of the Pier maakt eerste bands bekend

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | De eerste twee namen van het evenement Night of de Pier op 28 maart zijn bekend: de Rolling Stones tribute band Urban Jungle en de Bad Company tribute band FreeCompany treden op.

The Rolling Stones zijn nog lang niet dood. Al ruim 50 jaar zijn de inmiddels bejaarde rockers toonaangevend in de Premier League van de rock 'n roll. Nog steeds houden de oude mannen de gemoederen bezig. Het goed coveren van The Stones is echter een moeilijke zaak. Het probleem zit 'm namelijk bij de gitaristen. Het gitaarwerk van de heren Wood en Richards bevat zelden hoogstandjes maar qua timing, sound en samenspel vormen ze een uniek koppel. Dat hoor je terug bij de gitaristen van Rolling Stones-tributeband Urban Jungle. De band die vernoemd is naar de Europese tournee van The Stones van 1990, brengt een dwarsdoorsnede uit het repertoire van The Stones ten gehore. Iedereen kent nummers als Paint It Black, Sympathy For The Devil, Brown Sugar, Fool To Cry en Miss You.

FreeCompany
FreeCompany: scheurende gitaren, een pompende bas, stampende drumpartijen en de vocals à la Paul Rodgers vormen de vierkante rocksound van deze band. De band brengt een tribute to 'Free' & 'Bad Company'. Beleef nog eens de songs uit de jaren 80: Wishing Well, Allright Now, Feel Like Makin' Love en Can't Get Enough. De band bestaat uit zeer ervaren muzikanten die deze rocksound al jaren in hun hart hebben gesloten. Kijk voor meer informatie over het evenement op de website van de organiserende band BB-Cool: www.bb-cool.nl.

Meer berichten