Het publiek kan een avond vol mooie verhalen en kleine liedjes verwachten. (foto: Jaap Reedijk)
Het publiek kan een avond vol mooie verhalen en kleine liedjes verwachten. (foto: Jaap Reedijk) (Foto: Jaap Reedijk)

Drie boezemvrienden vol liedjes en verhalen

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | De oplettende theaterbezoeker herkent ze als drie mede-oprichters van Pater Moeskroen: Ton Smulders, Ad Grooten en Wilbert van Duinhoven creëren in hun voorstelling De Duivelsbrug een huiskamersfeer waarin ze moeiteloos schakelen tussen grappen en persoonlijke liedjes. Op zaterdag 29 februari zijn ze te zien in Theater Markant Uden.

Tussen de nummers door vertelt Ton Smulders het verhaal van De Duivelsbrug, muzikaal ondersteund door zijn kompanen Ad Grooten en Wilbert van Duinhoven. Een spannende oude sage die nog steeds actueel blijkt te zijn. Een sage die als spiegel dient: was alles wel zo anders vroeger? Gaat het nu beter of juist slechter met ons? En hoe staat het met ons morele kompas? Zal dat ons wel veilig over De Duivelsbrug leiden?

Vermakelijk
Bezoekers kunnen een vermakelijke avond tegemoetzien, met mooie verhalen en kleine liedjes. Maar de heren zetten net zo gemakkelijk een opzwepende Keltische folkdeun in. Daarvoor brengen de drie een keur aan instrumenten mee, waaronder een heleboel snaarinstrumenten, fluiten, een accordeon en een doedelzak. De mannen van naam brachten al vier succesvolle theaterprogramma's op de planken en toerden onder meer met Sylvia Houtzager, bekend van Flairck.
Mannen van naam begint om 20.30 uur. Tickets kosten 18 euro (excl. 1,85 euro ticketkosten) en zijn te reserveren via www.markantuden.nl, telefonisch via (0413) 25 61 10 of via het Informatiepunt.

Meer berichten