Boekenliefhebbers en quizpresentatoren Bert en Bert.
Boekenliefhebbers en quizpresentatoren Bert en Bert.

Bert en Bert brengen De Udense Boekenquiz terug

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | Voormalig boekhandeleigenaren Bert van der Heijden en Bert Engelbart presenteren op dinsdag 10 maart in de bibliotheek de Udense Boekenquiz. Eén ding is zeker: "De vragen gaan over boeken", knipoogt Bert Engelbart.

De lijst met vragen is net afgerond. "We zijn er klaar voor", zegt Bert van der Heijden, degene die de boekenquiz een paar jaar geleden bedacht. "Toen ik nog eigenaar was van boekhandel Bert van der Heijden organiseerde ik ieder jaar een boekenquiz, waar toch zeker zo'n tien tot twaalf teams aan meededen." De mannen leerden elkaar kennen toen Bert Engelbart de winkel van Bert overnam. Inmiddels staan beide mannen niet meer in de boekwinkel, maar hun liefde voor boeken blijft. Net als die voor quizzen, waar ze allebei veel ervaring mee hebben. Naast het in elkaar zetten van de quiz nemen de twee ook samen de presentatie van de quiz op zich. "Een gezellige avond is het belangrijkste", benadrukt Bert. "Het wordt een ontspannen avond, in een aangenaam sfeertje met humor."

Categorieën
Er komen vragen over boeken voorbij in verschillende categorieën. "Daarbij kun je denken aan literatuur, fictie en non-fictie en kinderboeken. Het kan bijvoorbeeld gaan over boekomslagen, fragmenten uit boeken of een anagram." Als tipje van de sluier geven de quizmasters alvast een vraag vrij: 'Wat is de debuutroman van Donna Tartt?'. Een team bestaat uit maximaal vier mensen. Individueel inschrijven is ook mogelijk, van deze aanmeldingen wordt een nieuw team gevormd. Deelname is gratis. De avond begint om 20.00 uur. Inschrijven kan in de bibliotheek.

Meer berichten