Britse band The Hollies naar Markant

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | De originele bandleden van The Hollies komen in 2020 voor het eerst in jaren weer naar de Nederlandse theaters. The Hollies zijn één van de meest succesvolle en geliefde bands uit de Britse Pop Invasie van de jaren 60. Op donderdag 21 mei staan ze in Markant.

Hun steeds stijgende, onderscheidende harmonieën, de liedjes en gecultiveerde muzikaliteit heeft gezorgd voor de levensduur van één van de grootste groepen sinds The Rock Revolution. Vooral in combinatie met de uitgebreide back catalogus van hits van The Hollies. De Pul en Markant Uden slaan de handen ineen en hebben deze show naar Uden weten te halen. Tot midden van de jaren '70, hadden The Hollies meer hits dan The Beatles - in die periode hadden ze 15 top-10 hits in Nederland en 18 top-10 hits in Engeland. In 2010 werden ze ingehuldigd in Amerikaanse Rock 'n' Roll Hall of Fame. De huidige band bestaat uit een aantal van de originele musici, waaronder Bobby Elliott en Tony Hicks, en musici die al decennialang met The Hollies spelen. Deze musici hebben in het verleden ook met andere grootheden gespeeld, zoals Cliff Richard, Chuck Berry, Clannad, The Three Degrees, Killing Joke en veel nog meer.

Tijdens deze twee uur durende show met hits zoals The Air That I Breathe, Just One Look,Stop, Stop, Stop, Long Cool Woman (In A Black Dress), en Bus Stop kunnen bezoekers genieten van hits uit de jaren zestig en zeventig. Tickets bestellen kan via deze link.

Meer berichten