Speciale gasten tijdens Boekenweek 2020

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | Het is weer tijd voor het literaire hoogtepunt van het jaar. De 85ste editie van de Boekenweek vindt plaats van 7 tot en met 15 maart en staat in het teken van rebellen en dwarsdenkers. Dit is een maatschappelijk en relevant thema dat zich in het brede boekenaanbod weerspiegelt.

Boeken zorgen er onder meer voor dat lezers minder vasthouden aan vooroordelen. Het zijn de rebellen en dwarsdenkers van de literatuur die zo onze blik verruimen en ons voorstellingsvermogen vergroten. De Noord Oost Brabantse Bibliotheken nodigen een aantal rebelse schrijvers uit. Speciale gasten zijn Aafke Romeijn, Henk van Straten en Auke Kok.

Activiteiten
De Boekenweek vindt plaats in verschillende Noord Oost Brabantse Bibliotheken. Op dinsdag 10 maart is er een boekenquiz met Bert van der Heijden en Bert Engelbart in bibliotheek Uden. Woensdag 11 maart volgt bij bibliotheek Oss een duo-interview met Aafke Romeijn en Henk van Straten. Op donderdag 12 maart is het de beurt aan bibliotheek Veghel. Daar komt Auke Kok vertellen over zijn boek Johan Cruijff. De Biografie. Alle activiteiten beginnen om 20.00 uur.

Informatie
Kaarten zijn online verkrijgbaar via www.nobb.nl en af te halen bij alle Noord Oost Brabantse Bibliotheken. Vanaf zaterdag 7 maart is in de bibliotheken het Boekenweekmagazine verkrijgbaar. De uitgave staat vol boekentips, interviews en achtergrondartikelen bij het thema rebellen en dwarsdenkers. Het magazine is verkrijgbaar zolang de voorraad strekt. Dit aanbod is exclusief voor bibliotheekleden.

Meer berichten