Foto: Hans Anneveldt

Landelijk festival Popronde voor de eerste keer naar Uden

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | De Popronde strijkt in 2020, op initiatief van De Pul, voor het eerst neer in Uden. Het landelijk reizend festival, dat elk jaar tussen september en november in een veertigtal steden neerstrijkt, wordt sinds 1994 georganiseerd en komt nu voor het eerst naar Uden.

De Popronde is gratis toegankelijk. In elke stad treden op één avond circa 35 opkomende Nederlandse bands en artiesten op bij een twintigtal podia. De deelnemende podia zijn cafés, galeries, theaters, platenzaken, kerken en clubs in het centrum van een stad. Eén avond in het jaar zijn zij de etalage voor de nieuwe generatie popmuzikanten en is het centrum het festivalterrein.

140 acts
Op de sociale kanalen van Popronde Uden wordt snel bekend gemaakt welke Udense plekken een podium gaan bieden aan deze nieuwe generatie popmuzikanten. Vanavond wordt wel al bekend gemaakt welke acts dit jaar zijn uitverkoren om op te treden tijdens de Popronde. Jaarlijks worden uit 1300 aanmeldingen zo'n 140 acts geselecteerd om op te treden tijdens De Popronde. In Uden zullen zo'n 25 acts optreden op zo'n 15 verschillende podia Voorbeelden van deelnemers uit het verleden die het ver hebben geschopt: Racoon, De Staat, Handsome Poets, Marike Jager, Dotan, Chef' Special, Go Back to the Zoo, John Coffey, Blaudzun, Mister & Mississippi, EUT, Rondé, Roosbeef, Kensington, Jeangu Macrooy, Lucky Fonz III en Haevn. De Popronde is ieder jaar verantwoordelijk voor 1600 optredens bij zo'n 800 deelnemende podia met minstens 155.000 bezoekers.

Meer berichten