Logo kliknieuws.nl/uden
Je leert tijdens de workshops het toepassen van basisvaardigheden. (foto: Ronald Strijbosch)
Je leert tijdens de workshops het toepassen van basisvaardigheden. (foto: Ronald Strijbosch) (Foto: Ronald Strijbosch)

Workshop natuurfotografie voor amateurfotografen

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | Na weken van binnen zitten mogen we gelukkig weer voorzichtig van de prachtige natuur gaan genieten. Heb je een mooie camera maar fotografeer je nog op de automatische stand? Omdat de coronamaatregelen wat zijn versoepeld is het vanaf 1 juni weer toegestaan om workshops te organiseren. RonaldStrijboschPhotography verzorgt op de zaterdagen in juni een speciale workshop natuurfotografie voor beginners en minder ervaren amateurfotografen die meer willen bereiken met hun camera.

Leer begrijpen waarom je foto vaak niet wordt zoals je gewild had. Ontdek wat er allemaal mogelijk is met je camera. Dat is waar het in deze fotoworkshops om gaat: het leren en toepassen van basisvaardigheden.

Ronald Strijbosch legt uit wat de workshops inhouden. Workshop natuurfotografie voor beginners op zaterdag 6 juni en op zaterdag 20 juni: "We starten om 09.00 uur met een uurtje uitleg over de basis en technieken. Dit op een informele manier die voor iedereen te begrijpen is. Daarna gaan we op pad in natuurgebied de Maashorst om te oefenen met camera instellingen, composities en standpunten."

Vervolg workshop natuurfotografie voor gevorderden op zaterdag 13 juni en op zaterdag 27 juni: "In deze workshop gaan we een stapje verder en al om 08.00 uur aan de slag met technieken zoals panorama, HDR en focus stacking. Dus vooral veel doen. Na een korte uitleg gaan we snel op pad om het mooie licht van de ochtend mee te pakken."

Opfris workshop op zaterdag 4 juli: "Dit is een workshop voor iedereen die al eens een workshop gevolgd heeft maar waarbij de kennis en ervaring een beetje is weggezakt. Nadat de theorie kort is opgefrist gaan we op pad om alles nog eens te herhalen en natuurlijk ook nieuwe dingen te leren. Je kunt nooit genoeg fotograferen!"

De workshops starten bij natuurcentrum Maashorst aan de Erenakkerstraat 5 in Nistelrode en duren tot ongeveer 13.30 uur. Een groep bestaat uit maximaal vier personen, dus je krijgt veel persoonlijke aandacht. De kosten zijn zo laag mogelijk gehouden om iedereen een kans te geven hieraan deel te nemen. De workshops kunnen ook afzonderlijk gevolgd worden. Kijk voor meer informatie en aanmelden op ronaldstrijbosch.nl/workshop-natuurfotografie.

Meer berichten