Logo kliknieuws.nl/uden
De Pul is veilig ingericht naar de normen die door het RIVM worden gesteld.
De Pul is veilig ingericht naar de normen die door het RIVM worden gesteld.

Veel animo voor heropening De Pul: 'Groter dan verwacht'

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | Cultuur- en poppodium De Pul Uden heeft sinds juni de deuren weer voorzichtig geopend met verschillende filmvertoningen. “Het animo is groter dan verwacht”, aldus programmeur Hugo Berends.

De Pul is in juni weer begonnen met het vertonen van films, wegens succes zelfs op meerdere dagen, in plaats van de gebruikelijke donderdagavond. De Pul is sfeervol en veilig ingericht naar de normen die door het RIVM worden gesteld, om een bezoek veilig en comfortabel te maken. Bezoekers reageren positief. Er wordt gewerkt aan een steeds uitgebreider zomerprogramma vol concerten. “We hebben al aangekondigd dat Jack Poels, de frontman van Rowwen Hèze onderdeel uit gaat maken van ons zomerprogramma. Binnen no-time was de eerste vertoning uitverkocht, waarop een tweede werd gepland. Op die manier maken we optimaal gebruik van onze ruimtes en artiesten en kunnen zoveel mogelijk mensen genieten van live muziek in Uden”, aldus programmeur Hugo Berends. Het overige programma wordt binnenkort bekend gemaakt.

Online concerten
De Pul is ook gestart met het uitzenden van digitale concerten. Veel poppodia en organisatoren van evenementen hebben de weg naar het internet gevonden met digitale voorstellingen, maar De Pul hoopt daar nog een schepje bovenop te kunnen doen. Met een cameracrew zijn optredens van artiesten als DADA, De Hippe Gasten, Pater Moeskroen en Baby Blue vastgelegd in haarscherpe kwaliteit. Afgewisseld met interviews worden de concerten getoond op de digitale kanalen van De Pul. Fans kunnen de artiesten steunen door tickets te kopen voor de digitale concerten.

Meer berichten