Filmhuis De Pul trapt nieuw filmseizoen af | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/uden

Filmhuis De Pul trapt nieuw filmseizoen af

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | Filmhuis De Pul start donderdag 27 augustus aan haar vierenveertigste seizoen vol filmhuisfilms. Nadat het vorige seizoen noodgedwongen eerder werd beëindigd door de coronacrisis, wordt nu op een veilige manier afgetrapt met een nieuw seizoen. De eerste film van het seizoen is de dramafilm La Verité.

La Verité is een Frans, Japanse film uit 2019. In de film wordt het verhaal verteld van het Franse filmicoon Fabienne. Voor de uitbreng van haar memoires keert haar dochter Lumir met haar gezin vanuit New York terug naar Parijs. Het is voor Lumir geen verrassing dat alles in haar ouderlijk huis nog altijd om haar moeder draait. Vol verbazing leest ze de fantasierijke biografie van haar moeder. Fabienne heeft echter geen tijd om stil te staan bij de vragen die Lumir hier over heeft. Ze is druk bezig met de voorbereidingen van een nieuw filmproject. De reünie tussen moeder en dochter verandert in een hevige confrontatie, waarbij weggestopte trauma’s worden opgerakeld en de waarheid eindelijk boven tafel komt.

Zaal
De zaal van De Pul wordt voor het filmhuis ingericht met zitplaatsen op veilige afstand met brede looproutes tussen de zitjes. Ook dit jaar is het weer mogelijk om een filmpas aan te schaffen. Met een filmpas is de eerste film gratis, waarna filmpashouders het hele seizoen lang genieten van korting.

Meer berichten