Jimmy was nog maar acht jaar, toen hij furore maakte als gitarist.
Jimmy was nog maar acht jaar, toen hij furore maakte als gitarist.

Jimmy Rosenberg na jaren weer terug op het podium

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | 's Lands meest geroemde Sinti gitarist komt nu echt naar Uden. Zijn eerdere shows moesten worden verplaatst in verband met de geldende coronamaatregelen. Nu is het zondag 27 september eindelijk zover. 

De meester gitarist Rosenberg was nog maar acht jaar toen hij furore maakte als gitarist. Critici toen en nu zien in Jimmy de enige echte opvolger van Django Reinhardt. Op 10-jarige leeftijd trad Jimmy op in de BBC-documentaire ‘Django’s Legacy’, waarna de hele wereld kennis maakte met zijn kunsten. Hij trad op door heel Europa. Van het Concertgebouw tot Djangofestivals in Oslo en Parijs. Een carrière waar iedere muzikant van droomt. Maar in 2004 raakte Rosenberg steeds verder verstrikt in zijn eigen leven, waar muziek niet meer altijd de boventoon voerde. Er moest een tournee worden gecanceld en Jimmy kwam terecht in de schaduwkant van het leven. Na jaren van stilte pakt hij de gitaar op. Meteen waren daar lovende kritieken.

Tickets
Deze show is in verband met de huidige coronamaatregelen opgeknipt in twee shows. De eerste show start om 16.00 uur. De tweede show start om 20.00 uur. Op het moment van schrijven, zijn er nog enkele tickets beschikbaar voor de show van Jimmy Rosenberg in de Pul aankomende zondag. Alle concerten in de Pul zijn momenteel zitconcerten, waarbij geheel in lijn met de maatregelen tegen het coronavirus, kan worden genoten van livemuziek. Tickets zijn te koop via www.livepul.com.

Meer berichten