Margriet van Berkom exposeert bij de Kunstraad

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

BOEKEL | Een jaar geleden bezocht de Udense kunstenaar Margriet van Berkom samen met haar schoonzus voor het eerst de Mouthoeve in Boekel. Nu maakt ze deel uit van de expositie ‘Pracht & Praal’, die te zien is bij de Kunstraad.

‘De Kunstraad’ is de bedrijfsnaam van Marga Janssen en Yvonne Dolk die op de Mouthoeve zowel atelier, workshop als galerie hebben in hun pand de Veldschuur 1C waar zij om de twee maanden wisselende exposities organiseren.

Toen Margriet een jaar geleden de expositie met brons, schilderijen, mozaïek en glaskunst kwam bekijken, voelde ze zich steeds meer aangetrokken tot deze plek, en nam vervolgens het besluit, enigszins aangemoedigd door haar schoonzus, om haar visitekaartje te laten zien. Het vervolg een jaar later is deze expositie ‘Pracht & Praal’ waarvan haar werk deel uitmaakt. Margriet is geen onbekende in Uden. Ze heeft in haar eigen herkenbare stijl naam verworven en prijkt in menig kantoor, praktijk of huiskamer. De wisselwerking tussen haar bustes van keramiek zoals de serie ‘vergane glorie’ en haar schilderijen geeft haar expressie ook een speels karakter. Margriet was in haar schilderijen inmiddels ook haar spoor aan het verbreden, de ‘hoge heren’ kregen te maken met vrouwen die letterlijk in beeld verschenen en hun plek opeisten. Dat juist dit nieuwste werk in expositie is bij de Kunstraad maakt het extra de moeite waard om een bezoek te brengen. De combinatie met goudsmid Victoria Lagerwey in ‘Pracht & Praal’ is precies wat de expositie nog meer glans geeft. Deze gastexposante volgde 5 jaar haar opleiding in Schoonhoven en leerde daar om van ‘een draadje en een plaatje’ tot in de finesses sieraden te maken. Marga Janssen speelt met glas en porselein in haar assemblagekunst. Yvonne Dolk laat in haar schilderijen de kleuren deze keer voor zichzelf spreken.

De expositie is te zien tot eind december, en zal tussentijds nog een keer een verandering ondergaan. De Kunstraad is open van woensdag tot en met zaterdag. Voor informatie en openingstijden: www.dekunstraad.nl.

Meer berichten