Logo kliknieuws.nl/uden
<p>Saar Thomassen met haar gewonnen prijs. </p>

Saar Thomassen met haar gewonnen prijs.

Kinderen in gemeente Uden lezen samen ruim 1.000.000 minuten

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | Verhalen-apps, strips, de moppen op het hagelslagpak en natuurlijk de boeken van de bibliotheek: honderden kinderen en vele basisscholen lazen zich de afgelopen maanden rijk. Het project Leesmiljonairs van de bibliotheken in gemeente Uden was een groot succes. Samen verzamelden de Leesmiljonairs ruim één miljoen leesminuten. Vrijdag 18 september werd het project afgesloten met ‘De waanzinnige online Leesmiljonairsshow’.

Kinderen die in de zomervakantie lekker veel lezen, houden het leesplezier vast. Met het project Leesmiljonairs willen de bibliotheken in de regio iets bijzonders maken van zomerlezen. Kinderen en ouders worden aangemoedigd zoveel mogelijk minuten te lezen. Alle leesvoer telt mee: van tijdschriften en e-books tot de krant en bibliotheekboeken.

Het lees-doe-boek van de bibliotheek inspireerde veel kinderen om deze zomer extra te lezen met onder meer een leestest, recepten, boekentips en puzzels. In lijstjes telden de Leesmiljonairs het aantal gelezen minuten per week bij elkaar op. Voor een bibliotheekbezoek waren er bonusminuten. Met hun gelezen minuten spaarden de kinderen voor diploma’s, cadeautjes en een ticket voor de Leesmiljonairsshow. Tijdens de ‘Waanzinnige online leesmiljonairsshow’ konden alle Leesmiljonairs meedoen aan een finale boekenquiz. De winnaar hiervan is afgelopen week bekend geworden: Saar Thomassen.

Meer berichten