Jonge toptalenten geven masterclasses in Uden | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/uden
<p>Venna en Vaj&egrave;n van den Bosch.</p>

Venna en Vajèn van den Bosch.

Jonge toptalenten geven masterclasses in Uden

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | De onlangs opgerichte Stichting Volgspot in Uden draait op volle toeren. De komende maanden organiseert Volgspot in samenwerking met Kunst & Co masterclasses voor alle kinderen, jongeren en volwassenen uit Uden en omgeving. De masterclasses zullen worden verzorgd door oud- leerlingen van de zangschool. Zo zullen onder andere de bekende Vajèn en Venna van den Bosch, de Udense Jazz Fafié samen met de meiden van Remix, Jessie Vos en Marlijn van Dijk een masterclass komen verzorgen.

Middenin de coronacrisis vinden jonge mensen zingend en dansend hun broodnodige wekelijkse moment van ontspanning en vrolijkheid op een locatie van Kunst en Co in Uden. De voormalig zangschool BrabantTalent die nu ondergebracht is bij Stichting Volgspot is gezond en vliegend doorgestart met zo’n tachtig leden. Eind februari brengen zij hun eerste muziektheater productie in Theater Markant en in juni hun tweede grote productie. Ondertussen komen tien oud-leerlingen die hun sporen verdiend hebben in het theatervak, terug naar het nest om nieuwe enthousiaste jonge mensen te onderwijzen.

Masterclasses
Er worden diverse masterclasses aangeboden zoals: Dans (Noortje van de Wetering), Liedinterpretatie (Lesly van Eldijk) Poppenspel (Jessie Vos), Zangtechnieken (Janne Snellen), musical maken in één dag (Marlijn van Dijk), Acteren (Venna en Vajen van den Bosch), auditietrainingen (Dieuwke Tönissen) Performance magic techniek (Tessa Berkelmans). Ook de girlband Remix komt met leerling Jazz Fafié een fantastische dag verzorgen voor de jongere Udenaartjes. Volgspot verwacht een grote landelijke aanloop, maar inschrijvingen uit Uden/Oss en omgeving krijgen voorrang. Inschrijven kan vanaf heden via de website www.stichtingvolgspot.nl.

Meer berichten