Udenaar maakt winnend schilderij Gerard Cox | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/uden
<p>Tjeerd Zwinkels in een fragment uit het programma.</p>

Tjeerd Zwinkels in een fragment uit het programma.

Udenaar maakt winnend schilderij Gerard Cox

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | In de vierde aflevering van het televisieprogramma Sterren op het Doek afgelopen zaterdag was te zien hoe zanger en cabaretier Gerard Cox het schilderij van de Udense kunstenaar Tjeerd Zwinkels als winnende koos.

In het programma worden bekende Nederlanders geportretteerd door drie gerenommeerde kunstenaars. De ster op het doek kiest één van de drie kunstwerken om mee naar huis te nemen. In het geval van Gerard Cox was dat dus het kunstwerk van Tjeerd uit Uden. Hij verwerkte Cox’ vader in het portret, wat veel indruk maakte op hem. Eerder deed de Zeelandse Ingeborg ook al mee aan het programma. Haar schilderij werd later geveild voor het recordbedrag van 10.050 euro.

Gerard Cox
Al bijna 60 jaar verschijnt de rasechte Rotterdammer Gerard Cox ten tonele. In het Oude Luxor Theater kregen naast Tjeerd Zwinkels ook kunstenaars Lucia Knops en Arne Hiddingh de eer om de 80-jarige entertainer te portretteren. In een openhartig en ontroerend gesprek met Özcan Akyol praatte Gerard over zijn enerverende carrière, zijn adoratie voor zijn vader en over hoe het is om zelf vader te zijn. Nieuwsgierig naar de schilderijen? De aflevering is terug te kijken op www.maxvandaag.nl.

Meer berichten