Nieuwe plaat Argus goed ontvangen in buitenland | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/uden

Nieuwe plaat Argus goed ontvangen in buitenland

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | Je eigen cd en LP uitbrengen in eigen beheer, en dan merken dat het album erg goed opgepikt wordt in heel Europa. Dat overkomt de 5-mansband Argus, met twee leden uit Uden en één uit Volkel, op dit moment. “We maken symfonische rock, wat op zich een kleine wereld is, maar wel een fanatieke wereld wat betreft het kopen van cd’s of LP’s.”

Het album ‘The Outsider’ werd net voor Kerst vorig jaar uitgebracht. “De nummers vertellen ieder hun eigen verhaal”, vertelt zanger en toetsenist Frans Nooijen. Hij vormt samen met Wim Wassenberg (sologitaar, toetsen en achtergrondzang), Ton van Extel (slaggitaar), Ed de Groot (basgitaar) en Marijn Schellekens (drums) de band. Argus speelt prog-rock (symfonische rock) en heeft goed geluisterd naar hun grote voorbeelden zoals, Pink Floyd, Transatlantic, Spock’s Beard, Genesis, Wishbone Ash. Frans: “Met deze bands in het achterhoofd, heeft Argus geprobeerd om toch een eigen unieke sound te maken. In onze nieuwe plaat zitten vooral invloeden van Pink Floyd, en met name gitaarsolo’s zijn nooit ver weg. Je hoort melodieus gitaarwerk, met blues-achtige gitaarsolo’s tot lekker pittig gitaarwerk, met hier en daar een ronkende Hammond, sferische synth’s eronder, met een solide basis van drums en bas.” Ook gebruik van de Theremin komt regelmatig voor in de nummers van Argus, een elektronisch muziekinstrument dat bespeeld wordt door de afstand tussen de handen en twee antennes te variëren.

Tot verbazing van de band werd de plaat goed opgepikt. Frans: “In Rusland, Roemenië en Engeland komen er nummers op de radio, en naar Frankrijk zijn vele cd’s verstuurd. In Duitsland willen ze vooral de vinyl versie van onze plaat. We hebben ruim 300 stuks verkocht binnen twee maanden tijd en komen nog dagelijks bestellingen bij.” Op Facebook, Bandcamp en op hun eigen site is de plaat ook te koop. Wil je ‘m luisteren? Dan kun je terecht op Spotify, Tidal en andere streamingsdiensten. “Dit is onze tweede plaat. De eerste kwam uit in 2016 ook in eigen beheer, genaamd ‘Tell Me!’. Hiervan werden ook al enkele honderden verkocht over de hele wereld.” Meer weten over de band? Kijk dan op www.argus-rock.nl.

Meer berichten