Logo kliknieuws.nl/uden

‘De livestream geeft ons veel mogelijkheden’

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | Theater Markant heeft bepaald niet stilgezeten in deze coronaperiode. Het team van Markant benutte de afgelopen periode voor het installeren van high-end beeldapparatuur voor livestreams, en de aanleg van een studio in een van de foyers. “Mooi in deze tijd, maar ook voor in de toekomst.”

Na het draaien van een aantal tests, wordt aankomende zaterdag de eerste live set met eigen apparatuur uitgezonden.
Heavymetalband Dangerous Times for the Dead geeft een drie kwartier durend concert dat je vanuit je eigen woonkamer kunt volgen. “Het livestreamen geeft ons als theater heel veel mogelijkheden”, vertelt Cindy van Haaren. “Zeker in deze tijd. Denk bijvoorbeeld aan een congres, waar mensen op afstand mee kunnen kijken en luisteren. Maar ook een schoolmusical, waarbij papa en mama in de zaal zitten en ook opa en oma er via de livestream bij kunnen zijn.” Omdat de livestream-set mobiel is, kan deze op het podium in de grote zaal gebruikt worden en zelfs op locatie. “Dat maakt dat er zoveel mogelijkheden zijn. Het podium kan gebruikt worden voor grotere congressen, een compleet ingerichte talkshow, of het streamen van een concert zoals we zaterdag gaan doen. Als we binnenshuis streamen, betrekken we een extra zaal bij een evenement. Als we naar buiten toe streamen is het aantal gasten bij een productie onbeperkt.” Sven Derix, hoofd techniek: “Licht, geluid, beeldregie, we hebben veel in huis. En omdat de set flexibel en high end is - de camera’s zijn 4K kwaliteit - kunnen ook andere professionals erop inprikken en ermee aan de slag. Ook als een klant heel bijzondere wensen heeft of graag met een vaste club mensen werkt, alles kan.” Cindy: “Mooi om op deze manier in deze gekke tijd toch mensen te kunnen laten genieten vanuit huis, ook voor in de toekomst. Hoe leuk is het als je de jaarcijfers van je organisatie of bedrijf in een talkshow voor al je medewerkers kunt brengen, in plaats van op papier?”

Livestream
Ben je nieuwsgierig geworden? Dangerous Times For The Dead brengt aankomende zaterdag een herkenbaar nostalgisch geluid, voornamelijk hard en heavy, je huiskamer in. DIO, Iron Maiden, JudasPriest en Black Sabbath zijn de inspiratie voor deze New Wave of Traditional Heavy Metal-band. De livestream van aankomende zaterdag is gratis te bekijken, via de website dangeroustimesforthedead.com/live-streams.

Meer berichten