Logo kliknieuws.nl/uden

De bibliotheek zoekt leesbeesten voor de Kinderjury

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | De bieb zoekt kinderen die willen lezen. De Kinderjury is de enige prijs voor kinderboeken die helemaal door kinderen zelf bepaald wordt. Iedereen van 6 tot en met 12 jaar kan zijn stem uitbrengen.

De Kinderjury bepaalt wat het mooiste kinderboek van afgelopen jaar is. Dit boek wint de belangrijkste lezersprijs voor kinderboeken. Op 23 juni wordt de winnaar van de Kinderjury bekendgemaakt.

Meedoen
Als je mee wilt doen, kun je tussen 3 maart en 9 mei zo veel mogelijk boeken lezen die deelnemen aan de Kinderjury. Van 10 tot en met 17 mei kun je je stem uitbrengen op kinderjury.nl. Alle boeken die voor het eerst zijn verschenen in 2020 doen mee aan de verkiezing voor de Kinderjury. In de bibliotheek zijn deze voorzien van een groene sticker. Bij de bibliotheek zijn speciale Kinderjurytassen te leen. In deze tas vind je drie Kinderjuryboeken en informatie over de Kinderjury. De Kinderjurytassen kun je afhalen bij de bibliotheek. Een tas reserveren kan ook: stuur daarvoor een berichtje naar jeugdu@Nobb.nl. Wil je meedoen met de Kinderboekenjury, maar weet je niet meer welk boek je nu eens zal gaan lezen? De bibliothecarissen hebben hun leestips verzameld op padlet.com/leestipsjeugd/Kinderjury2021.

Meer berichten