Logo kliknieuws.nl/uden
<p>Zanger Maurice de Greef en pianist Arjen van der Mee presenteerden hun versie gisteren.</p>

Zanger Maurice de Greef en pianist Arjen van der Mee presenteerden hun versie gisteren.

VIDEO

Speciaal lied ‘De Geluiden’, met bijdrage van Udenaren, uitgebracht

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | De Geluiden’, het Pluim voor Uden Lied, is af en voor iedereen te horen. Een muzikaal cadeau speciaal voor alle zorgmedewerkers uit de regio. Zanger Maurice de Greef en pianist Arjen van der Mee presenteerden hun versie van dit muzikale geschenk tijdens de online Markantiersavond gisteravond.

‘De Geluiden’ is onderdeel van ‘Pluim voor Uden’, een bijzonder project van alle Udenaren om hun dankbaarheid te betuigen aan alle zorghelden die al ruim een jaar lang aan het front staan van de corona-pandemie in de regio. Hoogtepunt van het project is de spectaculaire theateravond ‘Pluim voor Uden’ die, mits de maatregelen het toelaten, op 30 mei gehouden wordt in Markant Uden met een zaal vol zorg-vips; onze eigen zorgmedewerkers.

Udenaren op het podium
Tijdens het evenement maken twee lokale muziekgezelschappen – zangers, koren, groepen, bands, (dweil)orkesten, dj’s, gelegenheidsformaties – kans om hun versie van ‘De Geluiden’ live ten gehore te brengen als onderdeel van de show in Markant. En ver daarbuiten, want ‘Pluim voor Uden’ is ook vanuit huis voor iedereen live te zien en beleven als livestream. Markant Uden heeft afgelopen najaar geïnvesteerd in high-end streaming apparatuur. ‘Pluim voor Uden’ is hierdoor als een van de eerste events live te volgen buiten de zaal, door alle zorgmedewerkers én door iedereen met een livestreamticket. ‘Pluim voor Uden’ is dus voor iedereen toegankelijk, ook thuis.

‘Battle of the Sounds’
Om kans te maken op een plek op het erepodium van ‘Pluim voor Uden’ gaan de muziekgezelschappen de muzikale strijd met elkaar aan tijdens ‘The Battle of the Sounds’, een live wedstrijd in Markant voorafgaand aan ‘Pluim voor Uden’. Die middag op 30 mei, bepalen een publieksjury en een vakjury welke twee muziekgroepen met hun versie van ‘De Geluiden’ ’s avonds op het podium staan voor onze zorghelden. De beste uitvoering van die avond maakt bovendien kans op een live uitvoering samen met Het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht, later dit jaar. Aanmelden kan via de website www.pluimvooruden.nl/lied, daar zijn ook de orkestband, tekst en bladmuziek van het lied beschikbaar.

Stemmen
De Battle online volgen en het supporten van jouw favoriet kan ook. Wie een livestreamticket koopt voor ‘Battle of the Sounds’ of een combiticket voor ‘The Battle & Pluim voor Uden’ neemt automatisch deel in de jury om die favoriet het podium op te stemmen. Met elk verkocht livestreamticket geef je bovendien een ticket cadeau aan een van de lokale zorgmedewerkers.

De Geluiden
Het lied ‘De Geluiden’ is geschreven door theatermaker en dichter Dominique Engers, op muziek van Eelco Menkveld. De tekst is volledig geïnspireerd op ingestuurde teksten, herinneringen en boodschappen van Udenaren over de corona-periode, speciaal voor ‘Pluim voor Uden’. Meer info over ‘De Geluiden’, tickets, inschrijving, deelname en ‘Pluim voor Uden’ vind je op www.pluimvooruden.nl


Meer berichten