Logo kliknieuws.nl/uden

Lees je rijk en bekroon je tot leesmiljonair

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | Word jij een echte leesmiljonair? Kom vanaf 12 juni naar de bibliotheek, haal je leesmiljonairsposter en boekenlegger op en start vanaf 14 juni met het sparen van leesminuten.

Vanaf 12 juni ligt er voor alle kinderen van groep 3 tot en met groep 8 een speciale leesmiljonairsposter klaar bij de jeugdbalie van de bibliotheek. Op de poster kunnen kinderen hun leesminuten bijhouden die zij tijdens de zomer lezen. Door je leesminuten op te tellen spaar je mee voor leuke diploma’s en te gekke cadeautjes. Sparen gaat super snel, want met 500 leesminuten heb je al een ticket voor de feestelijke afsluiting. Het eindfeest, dat gepland staat voor 17 september staat helemaal in het teken van films en sterren.

Nieuw
Nieuw dit jaar is, dat je de allerleukste boekentips en weetjes kunt vinden op de nieuwe website van leesmiljonairs. Bekijk hem maar eens op www.leesmiljonairs.nl.

Echte ‘leesmiljonairs’
Met alle kinderen uit de gemeente hopen we 1 miljoen leesminuten te halen, zodat we ons echte ‘leesmiljonairs’ kunnen noemen. Alles wat je leest telt mee: zelf lezen, voorlezen, het lezen van een recept, een stripboek en natuurlijk ook grappige moppenboeken. Voor inspiratie kom je naar de bibliotheek waar voor ieder wel een passend boek te vinden is. En als je naar de bibliotheek komt krijg je van ons een extraatje. Je verdient met je bibliotheekbezoek namelijk meteen 30 minuten extra. Dat telt lekker aan.

Leesdip tijdens de zomervakantie
Het project komt niet zomaar uit de lucht vallen. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die in de zomervakantie niet lezen, soms wel één à twee niveaus terugvallen in hun leesontwikkeling. Dit wordt de zomerdip genoemd. Om deze zomerdip tegen te gaan, nodigt de bibliotheek dus alle kinderen van groep 3 tot en met 8 van harte uit om deel te nemen aan het project. Posters kunnen worden opgehaald in alle vestigingen van de NOBB, voor de gemeente Uden zijn dat: Odiliapeel, Volkel en Uden.

Meer berichten