Programma Pluim voor Uden bijna compleet

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | Het programma van Pluim voor Uden is bijna compleet. Deze spectaculaire avond theater, muziek, dans en cabaret is een geschenkvoorstelling aan alle zorgers en iedereen die het verschil maakt vanaf het moment dat alles om ons heen stil kwam te staan door corona. Pluim voor Uden vindt plaats op zondag 4 juli, live op het podium van Markant.

Thuis is de show voor alle Udenaren via livestream te volgen. De beschikbare stoelen in de zaal zijn speciaal voor de zorgers die een pluim verdienen. Deze bijzondere voorstelling is een cadeau van Uden voor Uden. Wie een livestreamticket koopt, schenkt daarmee ook direct een ticket aan iemand uit de zorg.

De strijd om ‘De Geluiden’
Pluim voor Uden heeft al heel wat mensen in beweging gebracht. Zo werd het lied ‘De Geluiden’ speciaal voor Pluim voor Uden geschreven, met tekstuele inbreng van mensen uit de regio. Muzikanten, groepen en koren uit Uden hebben van dit lied hun eigen versie gemaakt en ingezonden voor de ‘Battle of the Sounds’, een muzikale strijd om een plek op het podium tijdens Pluim voor Uden. Koor Karakter, Spirit, Marie Christien, Stichting Volgspot, Judith Koch en Muziekvereniging De Eendracht staan in ieder geval op de planken tijdens de battle, gepresenteerd door Maurice de Greef en begeleid door de Udense Big Band. Via livestream kan het publiek op zondagmiddag genieten van deze optredens en als publieksjury een stem uitbrengen voor die felbegeerde podiumplaats.

De line-up van de show
Op zondagavond barst Pluim voor Uden los, met lokale en nationaal bekende artiesten. Er is onder andere muziek van de Udense Big Band met gastoptredens van solisten Maike van Bakel, Dirk van den Brand (Soldaat van Oranje), Maurice de Greef en Musical Award winnares Renée van Wegberg. De winnaar van ‘Battle of the Sounds’ staat natuurlijk op het podium en er zijn optredens van pianist Stan Verstegen en de Black Cherries Jazz Band. Ook wordt er volop gelachen deze avond, want cabaretier Mark van de Veerdonk geeft acte de présence.
De presentatie van de show is in handen van actrice Janke Dekker.

Artiesten
De komende weken vertellen verschillende artiesten over hun deelname en de voorbereiding in een speciale Pluim voor Uden-column op deze plek in de krant.

Erbij zijn?
Pluim voor Uden is een van de eerste liveshows in Markant na de coronaperiode. Door de huidige maatregelen is de ruimte live in de zaal op 4 juli nog beperkt, maar via de livestream kan iedereen er ook vanuit huis bij zijn en genieten van de show, mét elkaar en vóór elkaar.
En wie een ticket koopt, geeft ook een ticket weg aan iemand uit de zorg. Bovendien maken de zorgmedewerkers kans op een van de exclusieve zaalplekken in Markant. Kijk voor meer informatie over het concert op de website www.pluimvooruden.nl.

Meer berichten