Toeristisch Informatiepunt Uden-Landerd geopend

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | Het Toeristisch Informatiepunt Uden-Landerd (TIP) is vandaag officieel geopend door wethouder Gijs van Heeswijk en directeur/bestuurder van de bibliotheek Gio van Creij. Het TIP is gevestigd midden in het centrum van Uden, in de bibliotheek aan het Mondriaanplein.

Bij het toeristisch informatiepunt krijg je informatie over recreatieve activiteiten in de omgeving, tips voor vrije tijd en overnachtingsmogelijkheden, evenementen, winkels, horecagelegenheden in zowel de gemeente Uden als gemeente Landerd. “Het past helemaal in de visie welke wij hebben van de toekomstige bibliotheek”, aldus Gio van Creij directeur en bestuurder van de Noord Oost Brabantse bibliotheken. “De Udense bibliotheek is de afgelopen jaren steeds meer een plek geworden van ontmoeten, kennisdelen en informatie verstrekken. Door de recente verbouwing beschikt de bibliotheek nu ook over een ‘huiskamer’ waar de bezoeker op zijn gemak informatie tot zich kan nemen. Een toeristische Informatiepunt sluit hier mooi bij aan.”

Metamorfose
In het najaar krijgt de ruimte van het TIP nog een metamorfose. Het huidige meubilair dat is meegekomen van uit de oude VVV winkel wordt vervangen. Het ontwerp en de uitvoering hiervan is in handen van Udense jongeren van Campus Uden en ROC de Leijgraaf.

Uden Marketing Team 
In 2019 besloot de gemeente de subsidierelatie met VVV NOB te beëindigen, als gevolg van veranderende inzichten en gewijzigd beleid. De marketingactiviteiten voor Uden zijn tegenwoordig ondergebracht bij Uden Marketing Team. Dit team bestaat uit recreatieve- en centrumondernemers en ook de cultuursector is hierin vertegenwoordigd. Zij bepalen gezamenlijk de strategie, stellen een jaarplan vast en zetten de koers uit. Sinds kort nemen ook gemeente Landerd en de recreatieve ondernemers uit Landerd deel aan het Uden Marketing Team.

Meer berichten