Gemeente Uden komt met tijdelijke subsidieregeling voor culturele sector

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | Om culturele instellingen die hard zijn geraakt door de coronacrisis financieel te ondersteunen, heeft de gemeente een tijdelijke subsidieregeling ingevoerd om het financiële verlies over de periode 1 januari 2020 tot en met 30 juni 2021 te verzachten. Aanvragen voor de subsidie moeten uiterlijk 23 augustus 2021 zijn ingediend.

De subsidieregeling is bedoeld voor lokale culturele organisaties, zonder winstoogmerk, die financiële schade ondervinden als gevolg van COVID-19. Om in aanmerking te komen voor een subsidie uit de tijdelijke subsidieregeling, gelden er indieningsvereisten en inhoudelijke voorwaarden. Zo moet er een gespecifieerde opgave, inclusief toelichting op het verlies over de periode, worden ingediend evenals uitleg van de acties die de lokale culturele organisatie heeft gedaan om kosten te minimaliseren, uit te stellen of inkomsten te behouden en vermeerderen. Wethouder cultuur Ingrid Verkuijlen: “Ik ben blij dat de regeling nu is opengesteld en verwacht dat de eerste aanvragen snel zullen binnenkomen. De cultuursector heeft de afgelopen anderhalf jaar nauwelijks activiteiten kunnen organiseren. Met deze regeling verzachten we hun verliezen en bieden we perspectief om de huidige periode door te komen. Hiermee geven we een impuls aan de lokale culturele sector zodat deze behouden blijft voor onze inwoners.”

Naast een tijdelijke regeling is het subsidieplafond van de bestaande subsidieregeling Cultuurfonds Uden eenmalig verhoogd. Dit betekent dat er voor 2021 100.000 euro beschikbaar is voor culturele initiatieven. Zowel professionele instellingen als culturele amateurverenigingen, cultuuraanbieders- en makers kunnen het hele jaar een beroep doen op deze subsidieregeling. Aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst tot dat het subsidieplafond bereikt is.

Meer berichten