<p>Efie Derksen.</p>

Efie Derksen.

(Foto: Efie Derksen)

Folklorefilm Efie Derksen uit Uden gaat 19 september in première

  •   keer gelezen   Kunst en cultuur

UDEN | De film ‘My Borrowed Heritage’ van Efie Derksen gaat zondag 19 september in première. De Udense heeft een documentaire gemaakt over folklore in het voormalige Joegoslavië. Hiervoor trok ze door de Balkan en filmde daar hoe dans en muziek deel uit maken van de dagelijkse cultuur. “Het is mij met de paplepel ingegoten”, aldus Derksen.

“Mijn ouders, die overigens allebei gewoon uit Nederland komen, hebben een grote liefde voor muziek en dans uit de Balkan. Ze leerden elkaar kennen op een folkloristisch dansfestival in Hongarije. Mijn vader speelde accordeon, en mijn moeder danste. Ik ben dus echt opgegroeid met de muziek, en zo werd het ook mijn passie”, vertelde Derks eerder aan deze krant. “Het voelt als een ode aan de cultuur en de mensen daar. Ik hoop dat ik mensen met deze documentaire inspireer om meer aandacht te hebben voor het culturele erfgoed.”

Première
De première van ‘My Borrowed Heritage’ is op zondag 19 september om 15.00 uur in Theater Markant in Uden. Tickets (via www.markantuden.nl) kosten 10,00 euro. Meer informatie via de Facebook- en Instagrampagina ‘My Borrowed Heritage’ of e-mail: efiederksen@gmail.com.

Meer berichten